Youri IJnsen
zondag 12 juni 2022 om 19:33

Aaron Van Poucke droomt na derde plek in ZLM Tour voorzichtig over EF Education-EasyPost

Video Aaron Van Poucke kon na vijf dagen koers in Nederland een derde plek in het eindklassement van de ZLM Tour 2022 meegrijpen. De 24-jarige renner van Sport Vlaanderen-Baloise kende een lastig voorjaar (waarin hij corona opliep), maar rijdt nu een reeks goede etappekoersen. De West-Vlaming droomt voor de camera van WielerFlits over de WorldTour.

“Dit is een heel mooie opsteker”, steekt hij van wal. “Ik heb dit jaar al heel veel pech gehad. Ik liep COVID-19 op en pericarditis (een ontstoken hartzakje, red.). Het heeft heel lang geduurd om in gang te geraken. Ik heb een kleine pauze genomen en daarin goed getraind. Daarna kwamen de resultaten: de bergtrui in de Ronde van Hongarije, een goede week in de Ronde van Noorwegen en in de ZLM Tour was het effectief de bedoeling om met de bonificaties voor een goed klassement te gaan.”

Mede door de declassering van Jakub Mareczko in de tweede etappe, greep Van Poucke door zijn derde plek aldaar een paar extra bonificaties. “Dat was een meevaller. Het is tof dat mijn plan is gelukt. Een derde plek in een 2.Pro-koers is net onder de WorldTour, dus dat kan eigenlijk niet beter. Ik had dit niet verwacht, al wist ik dat ik dit kon. Het moest er eens uitkomen en dat is dan nu gelukt, top!” Van Poucke richt zich nu op het BK op de weg en daarna gaat hij een rustperiode in richting het najaar.

Daarin hoopt de allrounder – die voor zichzelf een knechtenrol in gedachten heeft – een contract af te dwingen, want zijn verbintenis bij Sport Vlaanderen-Baloise loopt na dit seizoen af. Hij rijdt nu vier jaar voor de ploeg, nadat hij in 2018 de overstap maakte vanuit Lotto Soudal U23. “Daarom had ik deze derde plek ook zo nodig, dus ik ben super tevreden. Wat mijn droomploeg is? Ik heb altijd EF Education-Easypost gezegd, omdat ze ook in de gravelscene rijden. Dat vind ik machtig!”

Van Poucke op het eind podium met winnaar Olav Kooij en Jakub Mareczko – foto: Cor Vos


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.