Adrie van der Poel: “Wout en Mathieu moeten nog veel bewijzen”
vrijdag 16 januari 2015 om 15:38

Adrie van der Poel: “Wout en Mathieu moeten nog veel bewijzen”

Wout van Aert maakte vandaag bekend om, net als Mathieu van der Poel, het WK veldrijden bij de profs te rijden. Als gevolg moeten beide beloften de Wereldbeker-cross van volgende week zondag in Hoogerheide eveneens bij de profs afwerken, beter bekend als de Grote Prijs Adrie van der Poel. Daar verdedigt Kevin Pauwels zijn leidende positie, maar krijgt hij voor de dagzege concurrentie van de twee eerder genoemde jongelingen.

“Mijn jongste zoon maakt zijn profdebuut in de World Cup”, vertelt Adrie van der Poel tijdens de voorstelling van de vijftiende GP Adrie van der Poel. “De stand telt voor hem dus niet. Mathieu won al wel veldritten bij de elite, maar in een wereldbeker is het niveau en de motivatie vaak toch nog net iets hoger dan bij een andere cross. Ik vind het belangrijkste dat hij gewoon lekker rijdt, zodat hij met een goed gevoel naar het wereldkampioenschap in Tabor kan afreizen.”

Van Aert en Mathieu van der Poel oogsten het huidige crossseizoen lof van uit alle windstreken. De Belg won maar liefst acht crossen bij de profs, terwijl onze landgenoot zes zeges voor zich opeiste. “Mathieu is gestaag beter geworden, terwijl Wout de laatste twee jaar geen stappen, maar sprongen heeft gemaakt, citeert BN/De Stem vader Adrie. “Al wordt de afstand de laatste weken steeds kleiner. Maar al zijn het geweldigde talenten waar de profs een zware dobber aan krijgen, beiden hebben nog veel te bewijzen. Als je achttien jaar aan de top staat zoals Sven Nys, dán heb je pas recht van spreken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.