Aerts behoudt leiding wereldbeker: “Nu nood aan mentale rust”
Foto: Photopress.be
zondag 25 november 2018 om 16:53

Aerts behoudt leiding wereldbeker: “Nu nood aan mentale rust”

Met een knappe derde plaats heeft Toon Aerts zijn leidersplaats in de wereldbeker veldrijden weten te behouden. De Kempenaar telt nu een voorsprong van 22 punten op wereldkampioen Wout van Aert.

“Ik denk dat ik na deze prestatie wel met een goed gemoed op stage naar Spanje kan vertrekken”, reageerde Aerts bij Sporza. “Vorige week in Tabor liep ik een aantal punten uit, vandaag geef ik maar vijf puntjes prijs. Ik doe dus best een goede zaak. Er had misschien wel iets meer in gezeten, als ik niet zo snel voor mijn eigen tempo had gekozen op de tussenstukken. Toen Wout een kloofje sloeg, had ik misschien iets langer moeten doorbijten. Maar goed, ik denk dat Wout uiteindelijk wel iets beter was.”

Net als zowat het hele veldritpeloton, trekt Aerts er nu even tussenuit. Niet, zoals steeds, samen met zijn broer thuis, wel met zijn jonge Telenet-Fidea-ploegmaat Andreas Goeman. “Ik ga daar op zoek naar frisheid en vooral mentale rust. Als leider in alle klassementen is het mentaal een zware periode geweest. Ik ga voldoende rust nemen en vanaf de tweede week zal alles in het teken staan van enkele duurtrainingen en interval om fris aan de – voor mij – enorm belangrijke kerstperiode te beginnen.”

Opvallend: vorig jaar deed Aerts juist het omgekeerde. “Maar deze winter is het anders. Alles staat in het teken van de klassementen en ik wil daar geen punten laten liggen door een gebrek aan frisheid. Ik heb die rustperiode echt wel nodig. En met Andreas zal het hopelijk ook plezant worden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.