Aerts: “Nu al het beste seizoen van mijn leven”
Foto: Twitter @TFLions
zondag 30 oktober 2016 om 16:29

Aerts: “Nu al het beste seizoen van mijn leven”

Toon Aerts kroonde zich zondagmiddag in Pont-Château tot Europees kampioen veldrijden bij de elite. Na afloop was de 23-jarige Belg vol ongeloof. “Ik ga enorm genieten van deze trui”, zei hij in het flashinterview.

Wegkoers
De crosser van Telenet Fidea Lions was aanvankelijk niet goed vertrokken, maar boog in het restant van de veldrit het scenario om in zijn voordeel. “In het begin voelde ik me niet goed. Ik was terug te vinden op een vijftiende plek. Maar ik wist van de junioren en de beloften dat het net een wegwedstrijd was. Met vijf rondes te gaan kon ik eens vol doortrekken en dat bleek de beste beslissing te zijn. Daarna had ik een groot gat. Ongelofelijk dat mijn landgenoten het zo gespeeld hebben. Ik ga enorm genieten van deze trui. Dinsdag op de Koppenberg, dat moet geweldig zijn. Voor mij is dit nu al het beste seizoen van mijn leven”, jubelde de winnaar.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
30 oktober 2016 16:33
Het is hem gegund!
30 oktober 2016 16:43
En ook een grotere kans om alle truien ook werkelijk in het veld te zien het komende seizoen. Vind het altijd leuk wanneer die verdeeld zijn over de toppers. Belgisch Kampioen, Wereldkampioen, NL Kampioen, Europees kampioen zijn ook goed verschillende truitjes, waardoor de herkenbaarheid van alle renners ook beter wordt.
31 oktober 2016 10:06
Vergeet het werk hierachter van de heer Nys niet.
31 oktober 2016 12:06
Wat heeft Nys hier dan aan bijgedragen? De belgen hebben een goed ploegenspel gespeeld, maar het had een ieder van de belgen kunnen zijn uit die groep. Dus net zo goed Sweeck of Van toerenhout. Het is niet dat hij beter was als iedereen en iedereen zoek reed.
31 oktober 2016 12:17
Er mocht van de Hollanders maar een Belg winnen en dat was Toon Aerts !
Corne van Kessel en van Amerongen gaan echt niet achter ploeggenoot van Telenet rijden !Lars van de Haar vanaf 1 jan bij Telenet had ook 'n reden niet te rijden. M van de Poel had maar een doel zelf winnen maar zeker Wout van Aert niet ! Was wedstrijd voor ploegen en niet voor landen !
31 oktober 2016 13:00
Ik denk dat je redenering hout snijdt El Salvador. Neemt niet weg dat het een leuke Europees Kampioen is toch?
31 oktober 2016 15:40
Nys was zelfs niet aanwezig om zijn renners te steunen " ik had belangrijker zaken te doen " .Zaterdag was hij naar een wedstrijdje van zijn zoon gaan zien .Heb de indruk dat zijn renners beter presteren in zijn afwezigheid .
31 oktober 2016 15:58
Zou een Tom Meeusen of Klaas nu niet balen? Zo zie je maar dat je nooit van te voren de winnaar kunt voorspellen. Tom Meeusen had met zijn aanvallende rijstijl ook misschien wel kunnen winnen. Voor hem zouden de andere belgen ook de koers op slot gegooid hebben.
31 oktober 2016 16:37
@the-edge60
Spijt komt altijd te laat ;). Meeusen had hier idd ook kunnen winnen met zijn rijstijl..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.