Aerts pleziert ploegbaas Nys met zege in zijn Grote Prijs
foto: © Orange Pictures - Sportfoto
zondag 1 januari 2017 om 16:04

Aerts pleziert ploegbaas Nys met zege in zijn Grote Prijs

Toon Aerts heeft de eerste cross van het nieuwe jaar naar zijn hand gezet. De Europees kampioen nam op de Balenberg in Baal de maat van Wout van Aert en Michael Vanthourenhout.

Van Aert raakt niet in zijn ritme
Tom Meeusen en Toon Aerts begonnen razendsnel aan de GP van hun ploegbaas Sven Nys. Al in de allereerste ronde schuwde het Telenet-Fideaduo de risico’s niet in de afdalingen – die er omwille van het vriesweer gevaarlijk bij lagen – en bouwden zo in geen tijd een voorsprong van een tiental seconden uit op topfavoriet Wout van Aert.

Van Aert kwam niet in zijn ritme en wilde op een week van het BK bovendien onnodige risico’s vermijden. Hij kwam ook brutaal in aanraking met de afsluiting, waardoor hij halfweg al een halve minuut moest goedmaken op de twee leiders. Net op dat moment ging Meeusen twee keer kort na elkaar tegen de vlakte en moest hij Aerts laten rijden.

Aerts weerstaat aan wereldkampioen
Meeusen gaf de strijd op en werd voorbij gereden door eerste achtervolger Michael Vanthourenhout én de groep met Van Aert, Kevin Pauwels en Wietse Bosmans. Pas in de laatste twee ronden nam Van Aert afstand van zijn compagnons. De wereldkampioen dreef het tempo duidelijk op en reed in een ruk naar Vanthourenhout.

Ook Aerts leek er nog aan te moeten geloven. In de voorlaatste ronde reed Van Aert bijna vijftien seconden sneller dan de Europees kampioen. De oersterke Lillenaar kwam in de laatste halve ronde nog op tien seconden van leider Aerts, die toch knap stand hield.

DVV Verzekeringen Trofee 2016-2017
Uitslag manche 7: Baal

1. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea)
2. flag-be Wout van Aert (Crelan-Charles)
3. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games)
4. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games)
5. flag-be Wietse Bosmans (Beobank-Corendon)
6. flag-be Tim Merlier (Crelan-Charles)
7. flag-nl Corne van Kessel (Telenet-Fidea
8. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
9. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Circus)
10. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-Verona)

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
2 januari 2017 09:51
@Frits klopt, maar dat betekent nog geen trendbreuk.
2 januari 2017 10:40
@Har77 .... Denk dat Van Aert zijn vermogen gewoon niet kwijt kon op een glad en technisch parcours .... dat is wel vaker zijn makke. Als hij vanaf de start volle bak was gegaan zat hij binnen 2 ronden naast VDP op de bank ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.