Aerts wil in Kortrijk Iserbyt verslaan: “Voor ons moet alles net iets meer meezitten”
Aerts verloor in Niel nipt van Iserbyt - foto: Cor Vos
donderdag 25 november 2021 om 15:44

Aerts wil in Kortrijk Iserbyt verslaan: “Voor ons moet alles net iets meer meezitten”

Toon Aerts krijgt zaterdag de kans om zijn derde overwinning van dit veldritseizoen te boeken. In de X2O Trofee van Kortrijk zal hij wel weer stuiten op Eli Iserbyt, die dit jaar aan de lopende band wint. “Zijn niveau ligt niet veel hoger dan dat van ons, maar voor ons moet alles net iets meer meezitten om te winnen”, stelt Aerts vast.

“De resultaten van de voorbije maanden vertalen niet het gevoel dat ik heb. Met de conditie van dit jaar heb ik er niet alles uitgehaald”, vindt de crosser van Baloise Trek Lions, die in Gieten en Zonhoven wel won. “Aan de andere kant heeft Iserbyt bewezen dat hij alles perfect onder de knie heeft. Tactisch maakt hij bijna altijd de juiste beslissing. Het is natuurlijk leuker om zelf te winnen, maar hij heeft zijn zeges nooit gestolen.”

De eerste manche in de X2O Trofee was de Koppenbergcross, waar Iserbyt met 24 seconden voorsprong won. “Vorig jaar was de kloof veel groter en straks komen er met Loenhout, Baal en Herentals een aantal zware crossen aan die me goed liggen. Krijgen we dan veel modder, dan hoop ik in de kerstperiode mijn krachten beter te kunnen uitspelen”, kijkt Aerts al vooruit in het persbericht. “Het parcours in Kortrijk is minder op mijn lijf geschreven, maar natuurlijk hoop ik mee te doen voor de overwinning.”

Eindzege in X2O Trofee
De Wereldbeker en de Superprestige won Aerts al eens, maar het regelmatigheidsklassement van de X2O Trofee nog niet. “Ik ben er in het verleden al een paar keer dichtbij geweest, maar kon door tegenslag niet altijd ten volle mijn kansen verdedigen. De ene keer brak ik drie ribben, de andere keer had ik last van mijn schouder. Het zou mooi zijn om dit klassement aan mijn erelijst toe te voegen”, vindt hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.