Albert wereldkampioen na Belgisch onderonsje in Koksijde
zondag 29 januari 2012 om 16:06

Albert wereldkampioen na Belgisch onderonsje in Koksijde

Niels Albert heeft veldritminnend België in de zevende hemel gebracht door in Koksijde zijn tweede wereldtitel te veroveren. Met een overmacht die deed denken aan die van Marianne Vos bij de vrouwen, rekende Albert genadeloos af met de tegenstand. Op het podium werd hij geflankeerd door de verrassende Rob Peeters en Kevin Pauwels. De Belgische superioriteit was zelfs zo groot dat de eerste zeven plaatsen werden bezet door de zeven thuisrijders.

Aan een voorsprong van een handvol seconden aan het einde van de eerste ronde had Albert al genoeg om vleugels te krijgen. Een groepje achtervolgers met alle andere Belgen en de Tsjechen Stybar en Simunek kon alleen toekijken hoe Albert langzaam maar zeker afstand nam. Pauwels trachtte de kloof nog te dichten, maar strandde op een handvol seconden en kreeg even later zelfs het gezelschap van Nys.

Albert lag toen echter al zo ver voor dat de koers eigenlijk al gereden was. Zonder echt indruk te maken in de zandstroken, maar des te meer op de tussenstroken, kwam Albert in de tweede wedstrijdhelft geen moment meer in de problemen, en kon hij onbedreigd naar de overwinning soleren. In de strijd voor de overige medailles liet Nys het in de slotronden nog helemaal lopen, en moest Pauwels het zilver aan Peeters laten.

Wereldkampioenschappen veldrijden 2012 (Koksijde)
Uitslag mannen elite

1. Niels Albert (België) 1u06m07s
2. Rob Peeters (België) + 24s
3. Kevin Pauwels (België) + 30s
4. Tom Meeusen (België) + 34s
5. Bart Aernouts (België) + 35s
6. Klaas Vantornout (België) + 1m09s
7. Sven Nys (België) + 1m11s
8. Radomir Simunek (Tsjechië) + 2m15s
9. Philipp Walsleben (Duitsland) + 2m25s
10. Simon Zahner (Zwitserland) + 2m31s

Volledige uitslag

Reacties:
Niels Albert: “Ik heb alles of niks gespeeld”
Zdenek Stybar: “Ik had een verschrikkelijk slechte dag”
Sven Nys: “Misschien wel mijn laatste WK Veldrijden”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.