Alexander Kristoff verslaat Meeus en Van Aert in zijn Stavanger: “Had een beetje geluk”
Kristoff op het podium met drie van zijn kinderen - foto: Cor Vos
maandag 27 mei 2024 om 12:20

Alexander Kristoff verslaat Meeus en Van Aert in zijn Stavanger: “Had een beetje geluk”

Je kunt er bijna de klok op gelijk zetten: Alexander Kristoff die de laatste etappe van de Tour of Norway wint, in zijn geboorteplaats Stavanger. Ook zondag was de krachtpatser van Uno-X Mobility weer de snelste in zijn eigen stad. “Het is altijd geweldig om hier als eerste finishen, terwijl mijn vrienden en familie toekijken”, zei hij na afloop voor de camera van de organisatie.

“Het is ook belangrijk voor het team om te winnen in de Tour of Norway, op eigen bodem”, vervolgde Kristoff. “Het is ook de enige ritoverwinning van een Noor deze ronde, dus daar ben ik ook blij mee.”

Het is voor het derde jaar op rij dat Kristoff wint in Stavanger. Is hij onverslaanbaar in zijn eigen stad? “Dat wil ik niet zeggen. Maar ja, ik heb nu drie keer op rij gewonnen en in het verleden heb ik hier ook al gewonnen. Dit is misschien mijn zesde of zevende overwinning op deze aankomst, maar ik heb hier ook al wel verloren. Dus onverslaanbaar ben ik niet.”

Een beetje geluk
Kristoff kreeg in aanloop naar de sprint ‘geweldige hulp’ van Anders Skaarseth en Magnus Cort, vertelde hij. “We zaten misschien iets verder dan ik wilde, maar het was lichtjes tegenwind in de laatste rechte lijn, dus dat maakte niet heel veel uit. Ik had misschien ook een beetje geluk dat Jordi Meeus een beetje moest remmen in de laatste rechte lijn, dus mijn grootste uitdager verloor het momentum, terwijl ik juist met het momentum kwam. In dat opzicht was het tegenovergesteld aan zaterdag.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.