Allan Peiper: “Philippe Gilbert staat waar hij wil staan”
maandag 14 april 2014 om 19:00

Allan Peiper: “Philippe Gilbert staat waar hij wil staan”

gilbert

foto: Sirotti

Het is het jaar van de waarheid voor Philippe Gilbert. De Belg wil na twee mindere jaren opnieuw het gevoel krijgen van zijn topjaar 2011, waarin hij het drieluik Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik won. Bij zijn ploeg BMC wordt met vertrouwen vooruit gekeken naar de komende heuvelklassiekers. “Het gaat prima met Gilbert, hij staat waar hij nu wilde staan”, zegt ploegleider Allan Peiper tegen Sporza.

“Zijn resultaten in het Baskenland zijn geen weerspiegeling van zijn conditie. Volgens ploegleider Valerio Piva reed hij daar heel goed”, legt Peiper uit. Gilbert eindigde op 25ste plek in het algemeen klassement, met een achterstand van bijna dertien minuten op eindwinnaar Albert Contador.

Met het oog op Luik-Bastenaken-Luik schrapte Gilbert de kasseienklassiekers uit zijn wedstrijdprogramma. “Het is de perfecte aanloop naar de Ardennenklassiekers. Al is het natuurlijk zoals vloeistof door een trechter gieten: alles komt met een bepaalde druk op dezelfde plaats. Maar Gilbert is volwassen genoeg om dat op te vangen. Van de Brabantse Pijl tot Luik-Bastenaken-Luik heeft Gilbert vier kansen om te winnen. De voorbije jaren kon hij ook zijn energie spreiden over verschillende koersen. Als we na Luik zien dat het niet gelukt is, zullen we onze strategie moeten herbekijken voor volgend jaar.”

Door de komst van ex-Olympisch kampioen Samuel Sanchez moet Gilbert dit jaar het kopmanschap delen. Peiper: “Dat is een goede zaak. Terpstra was misschien niet de beste in Parijs-Roubaix, maar Omega Pharma – Quick-Step had drie renners in de finale en dan kan je verschillende kaarten uitspelen. Als Philippe dus de finale ingaat met Sanchez naast hem, dan zal de aandacht misschien wat van hem weggehouden worden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.