Alpecin-Deceuninck met Bax, Van der Poel en Mareczko in Tour de Langkawi
Sjoerd Bax - foto: Cor Vos
maandag 10 oktober 2022 om 12:37

Alpecin-Deceuninck met Bax, Van der Poel en Mareczko in Tour de Langkawi

Twee Belgen en twee Nederlanders reizen met Alpecin-Deceuninck af naar Maleisië voor de Tour de Langkawi. Ayco Bastiaens en Lionel Taminiaux houden de Belgische eer hoog, terwijl Sjoerd Bax en David van der Poel voor de Nederlandse inbreng zorgen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 26-jarige Bax verkeert dit najaar in goede vorm, getuige zijn overwinning in de heuvelachtige Coppa Agostoni voor Alejandro Valverde en zijn vierde plaats in de Ronde van Luxemburg. In de Tour de Langkawi zal hij ook zijn kans krijgen, maar ook moeten werken voor sprintkopman Jakub Mareczko.

De rappe Italiaan reed in 2015, 2016 en 2017 al eens de Maleisische rittenkoers. Drie keer won Mareczko er al een etappe. De selectie van het Belgische ProTeam, dat volgend jaar promotie maakt tot WorldTeam, wordt gecompleteerd door Jason Osborne.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.