Alpecin-Deceuninck met Bax, Van der Poel en Mareczko in Tour de Langkawi
Sjoerd Bax - foto: Cor Vos
maandag 10 oktober 2022 om 12:37

Alpecin-Deceuninck met Bax, Van der Poel en Mareczko in Tour de Langkawi

Twee Belgen en twee Nederlanders reizen met Alpecin-Deceuninck af naar Maleisië voor de Tour de Langkawi. Ayco Bastiaens en Lionel Taminiaux houden de Belgische eer hoog, terwijl Sjoerd Bax en David van der Poel voor de Nederlandse inbreng zorgen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 26-jarige Bax verkeert dit najaar in goede vorm, getuige zijn overwinning in de heuvelachtige Coppa Agostoni voor Alejandro Valverde en zijn vierde plaats in de Ronde van Luxemburg. In de Tour de Langkawi zal hij ook zijn kans krijgen, maar ook moeten werken voor sprintkopman Jakub Mareczko.

De rappe Italiaan reed in 2015, 2016 en 2017 al eens de Maleisische rittenkoers. Drie keer won Mareczko er al een etappe. De selectie van het Belgische ProTeam, dat volgend jaar promotie maakt tot WorldTeam, wordt gecompleteerd door Jason Osborne.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.