Alpecin-Deceuninck neemt ploegleider Rik Van Slycke over van Quick-Step-Alpha Vinyl
foto: Cor Vos
zaterdag 31 december 2022 om 15:15

Alpecin-Deceuninck neemt ploegleider Rik Van Slycke over van Quick-Step-Alpha Vinyl

Rik Van Slycke gaat in 2023 als ploegleider aan de slag bij Alpecin-Deceuninck. De 59-jarige Belg was sinds 2021 in dienst bij de verschillende ploegen van Patrick Lefevere, maar kreeg eerder dit jaar te horen dat zijn contract bij Quick-Step-Alpha niet verlengd zou worden. Alpecin-Deceuninck vist hem nu dus op.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben tegelijkertijd heel blij en vereerd om onderdeel te zijn van een WorldTeam in 2023”, zegt Van Slycke in een reactie op de sociale media van zijn nieuwe ploeg. “Alpecin-Deceuninck is een team dat zijn strepen al verdiend heeft, maar dat zich nog altijd ontwikkeld. Met mijn jaren aan ervaring op het hoogste niveau hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen.”

Van Slycke was beroepsrenner van 1986 tot 1999. Hij reed de Tour de France vier keer uit en wist tijdens zijn profloopbaan twee wedstrijden te winnen: Nokere Koerse (1989) en het Kampioenschap van Vlaanderen (1992).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.