Andrea Guardini sprint naar de zege in Tour of Hainan, André Looij derde
foto: Sirotti
vrijdag 26 oktober 2018 om 07:48

Andrea Guardini sprint naar de zege in Tour of Hainan, André Looij derde

Andrea Guardini heeft voor het eerst sinds de Tour de Langkawi weer een wedstrijd gewonnen. De rappe Italiaan van Bardiani-CSF was de snelste in de vierde etappe van de Tour of Hainan. Hij versloeg in de straten van Wanning mede-Italiaan Davide Ballerini en onze landgenoot André Looij. De Zwitser Dylan Page blijft leider.

Verslikt het peloton zich in kopgroep met nobele onbekenden? 
Gu Bingcheng, Maral-Erdene Batmunkh, Niu Yikui en Stephen Clancy: enkele nobele onbekenden trokken al vroeg in de etappe ten aanval. Het peloton zag geen gevaar in de vier koplopers, en liet de voorsprong dan ook oplopen naar meer dan drie minuten. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor het peloton.

Zeker omdat de voorsprong met nog vijftig kilometer te gaan gezakt was naar dik twee minuten. De kopgroep had echter andere plannen dan roemloos te worden opgeslokt door het peloton. Yikui en Batmunkh bleken uiteindelijk de sterkste vluchters: het tweetal reed dan ook weg van Bingcheng en Clancy.

Vluchters toch ingerekend, Guardini wint
De twee koplopers hadden met nog tien kilometer te gaan een voorsprong van exact één minuut op het peloton. Wisten de twee vluchters voor een stunt te zorgen? Nee, want op drie kilometer van de finish was de hergroepering dan toch een feit.

De snelheidsduivels konden zich met andere woorden opmaken voor een nieuwe sprint. Het was uiteindelijk Guardini die – na twee ereplaatsen in de voorbije massasprints – naar de overwinning wist te snellen. Voor de 29-jarige Italiaan is het zijn eerste zege sinds 25 maart, toen hij de slotetappe van de Tour de Langkawi wist te winnen.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
26 oktober 2018 09:34
Page zit in de top 10 ipv benfatto
26 oktober 2018 11:01
Guardini werd gisteren nog afgeschilderd als 'sprinter in ruste' maar zie hier haha.
Benfatto ook geen 6e ditmaal

Om te reageren moet je ingelogd zijn.