Androni Giocattoli-Sidermec, Anna van der Breggen, Boels Ladies Tour, UCI
foto: Sirotti
woensdag 27 juni 2018 om 20:00

Androni Giocattoli-Sidermec, Anna van der Breggen, Boels Ladies Tour, UCI

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over Androni Giocattoli-Sidermec, de tweede plaats van Anna van der Breggen, de eerste seizoenszege van Jérôme Baugnies, de Boels Ladies Tour en Kristina Vogel.

Fietsenmerk Bottecchia verlengt met ploeg Gianni Savio

Androni Giocattoli-Sidermec zal ook in 2019 op Bottecchia-fietsen rijden. Het Italiaanse fietsenmerk, al drie seizoenen de derde sponsor van de ploeg, heeft een akkoord gesloten met teammanager Gianni Savio. Hierdoor zal het tenminste tot en met volgend seizoen geconformeerd blijven aan de ProContinentale formatie.

Savio laat weten in zijn nopjes te zijn met de verlenging. “Ik denk terug aan Nélson Rodríguez, de Colombiaan die ik in mijn ploeg haalde en in 1994 schitterde in de Tour de France. Hij reed toen op een Bottecchia-fiets. Ik ben ontzettend blij dat de samenwerking een vervolg krijgt.”


Anna van der Breggen: “Ik kan vrede hebben met deze tweede plek”

Anna van der Breggen moest tijdens het NK Tijdrijden genoegen nemen met de tweede plaats. Ze kwam zes seconden tekort om Ellen van Dijk van de nationale driekleur te houden. Toch was ze tevreden met haar tijdrit. “Ik ben er heel blij mee, ik heb mijn best gedaan”, zei Van der Breggen na afloop. “Je weet van tevoren dat je én heel sterk moet zijn op de dag van het NK én dat alles moet meezitten, wil je in Nederland tijdritkampioene worden. Ik kan er vrede mee hebben. Voor mijn gevoel heb ik het onderweg nergens laten liggen. Er zijn gelukkig nog kansen bij bijvoorbeeld het EK in Glasgow dat ik ga rijden begin augustus en hopelijk ook bij het WK.”

Van der Breggen gaat zich nu focussen op het mountainbiken en doet mee aan de wereldbekerwedstrijd in Val di Sole in juli.


Eerste seizoenszege voor Jérôme Baugnies

Jérôme Baugnies heeft in Oetingen de Internationale Wielertrofee (1.2) gewonnen. De 31-jarige Belg van Wanty-Groupe Gobert maakte deel uit van een kopgroep van veertien renners, die in de lastige finale versplinterde. Baugnies en Olivier Pardini bleven samen over, waarna Baugnies op vijf kilometer van de finish wegsprong en vooruit bleef. Ook in 2016 was hij hier al de sterkste. “Ik rij al sinds Luik-Bastenaken-Luik op een hoog niveau”, zei Baugnies. “Maar winnen wilde maar niet lukken. De details zaten een paar keer tegen. Vandaag maakten die details niet echt veel uit, aangezien ik me echt sterk voelde.”


Alle etappes Boels Ladies Tour live op televisie

Alle etappes van de Boels Ladies Tour zijn dit jaar live te zien bij de regionale omroepen L1 en Omroep Gelderland. Dat maakte de organisaties van de vrouwenkoers vandaag bekend. Iedere middag is in een twee uur durende uitzending de laatste vijftig kilometer live te zien. De presentatie is dagelijks in handen van L1-presentator Sander Kleikers en de Arnhemse oud-prof Maarten Tjallingii. Voormalig profwielrenster Marieke van Wanroij verzorgt elke uitzending een inkijkje in het vrouwenpeloton. De 21e editie van de Boels Ladies Tour wordt verreden van dinsdag 28 augustus tot en met zondag 2 september.


UCI-president David Lappartient: “Onze gedachten zijn bij Kristina Vogel”

De UCI heeft geschrokken gereageerd op het zware ongeval van Olympisch baankampioene Kristina Vogel op de wielerbaan van Cottbus. De Duitse renster is niet in levensgevaar en haar toestand is stabiel, maar het is nog onduidelijk welke consequenties haar val heeft op haar lichaamsgesteldheid. “We zijn allemaal geschrokken van wat Kristina is overkomen”, zegt UCI-president David Lappartient in een statement. “Naast haar talent en vechtlust, maken haar joviale karakter en vitaliteit haar een atlete die bij iedereen geliefd is en die door iedereen wordt gerespecteerd. Dankzij deze eigenschappen vertegenwoordigt Kristina de baansport en haar collega’s in verschillende baansport- en atletencommissies van de UCI. Onze gedachten zijn bij haar en we steunen haar op deze moeilijke momenten. We zijn ervan overtuigd dat de kwaliteiten die haar een kampioen maakten, haar helpen met kracht en vastberadenheid om te gaan met deze tegenspoed.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
27 juni 2018 20:48
Internationale Wielertrofee Jong Maar Moedig, en er wint een 31-jarige voor een 32-jarige. Maak er dan een beloftenwedstrijd van of pas die naam aan.
27 juni 2018 21:02
@ronddraaien volgens wiki is "Jong Maar Moedig" de organiserende wielervereniging.
27 juni 2018 21:04
ach ja Omloop Het Nieuwsblad Beloften werd in 2014 gewonnen door een 27-jarige

Om te reageren moet je ingelogd zijn.