Antonio Tiberi revancheert zich op Monte Pana: “Koos ervoor mijn eigen tempo te rijden”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 21 mei 2024 om 19:10

Antonio Tiberi revancheert zich op Monte Pana: “Koos ervoor mijn eigen tempo te rijden”

Na zijn mindere dag in de vijftiende etappe naar Livigno keek Antonio Tiberi met niet al te veel vertrouwen uit naar de ingekorte bergrit richting de top van de Monte Pana. De renner van Bahrain Victorious deed het echter meer dan uitstekend op de steile slotklim. Tiberi was na Tadej Pogacar en Daniel Felipe Martínez zelfs de beste klassementsrenner.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Tiberi moest aan de streep 33 seconden toegeven op Pogacar, die op de Monte Pana alweer zijn vijfde ritzege in deze Giro wist te boeken. De jonge Italiaan liep echter vooral uit op Thymen Arensman. Tiberi pakte vijf seconden op zijn grootste concurrent voor de witte trui, waardoor het verschil tussen beide mannen is opgelopen tot 24 seconden.

“Ik voelde me bij de start van de rit nochtans niet zo goed”, keek Tiberi na afloop met Cycling Pro Net terug op een veelbewogen dag. “Toen Tadej zijn aanval inzette, zag ik Arensman bijzonder hard wegrijden. Ik koos er echter voor om mijn eigen tempo aan te houden. Hierdoor hoefde ik geen extra inspanning te leveren. Ik wist zo zeer langzaam, slowly, slowly, weer naar Arensman toe te rijden.”

Er werd Tiberi ook nog gevraagd naar de chaos voor de start. Er werd namelijk lange tijd gesteggeld over hoe de door sneeuw geteisterde etappe nu verreden moest worden. “We leefden lange tijd in onzekerheid. Het ging alle kanten op, maar de organisatie heeft uiteindelijk wel de juiste beslissing genomen om de start van de rit te verplaatsen.”

“Koersen in en rond Livigno was gewoon niet mogelijk door de sneeuw, dat kon iedereen zien. En het is uiteindelijk nog een mooie rit geworden. Het was nog steeds een lastige etappe, ook omdat het de hele dag bleef regenen. Het was al bij al zwaar genoeg.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.