Antonio Tiberi verzekert zich van witte trui: “Had een van mijn beste dagen in deze Giro”
foto: Cor Vos
zaterdag 25 mei 2024 om 18:50

Antonio Tiberi verzekert zich van witte trui: “Had een van mijn beste dagen in deze Giro”

Antonio Tiberi verzekerde zich zaterdag van de witte trui in de Giro d’Italia. De Italiaan toonde zich, achter de ongenaakbare Tadej Pogacar, een van de sterkste klimmers in de rit over de Monte Grappa. “Ik had vandaag een van mijn beste dagen in deze Giro”, zei hij in het flashinterview na afloop.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik voelde me de hele dag supergoed”, aldus Tiberi. “Het was ook de laatste kans om nog wat tijd te pakken. Op de laatste klim, toen Pogacar aanviel, deed ik mijn best om nog vijf kilometer alles te geven. Ook omdat ik zag dat Thomas en O’Connor een gaatje moesten laten. Het verschil bleef beperkt tot twintig, vijfentwintig seconden, waarna ik vol gas ging in de afdaling. Maar ze kwamen terug na het laatste klimmetje. Maar het was een supermooie dag voor me.”

Zondag wacht nog de slotrit naar Rome. Het zal een bijzondere etappe worden voor Tiberi, die geboren is in Frosinone, zo’n zeventig kilometer ten zuidoosten van de Italiaanse hoofdstad. “Morgen wordt zeker een van de mooiste dagen uit mijn leven. Om mijn eerste Giro te eindigen in het wit – in Rome, in mijn regio,  met mijn mensen – zal superspeciaal worden. Of ik ooit het roze wil winnen? De komende jaren ga ik dat zeker proberen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.