Asgreen draagt gewonnen Tourrit op aan Dries Devenyns: “Ik ben van ver teruggekomen”
foto: Cor Vos
donderdag 20 juli 2023 om 18:09

Asgreen draagt gewonnen Tourrit op aan Dries Devenyns: “Ik ben van ver teruggekomen”

Kasper Asgreen heeft hoogstpersoonlijk de Tour van Soudal Quick-Step gered. De Deen snelde na een bloedstollende slotfase naar de overwinning in de achttiende etappe van de Tour de France. In het flashinterview stak hij zijn blijdschap niet onder stoelen of banken: “Ik ben van ver teruggekomen.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De situatie was zeker niet ideaal”, opent hij zijn relaas over de wedstrijd. “Ik had liever met zeven of acht man op pad gegaan. Maar het is ook de laatste week van de Tour en we hebben er zeer zware weken opzitten. We hebben eerder gezien dat zelfs een kleine groep het dan kan halen. Ik heb het nooit uitgesloten.”

“Het was een ploegentijdrit tot aan de finish. Zonder Pascal Eenkhoorn, Victor Campenaerts en Jonas Abrahamsen was dit nooit mogelijk geweest. Ze reden allemaal geweldig. We hadden allemaal de overwinning verdiend, maar ik ben natuurlijk blij dat ik ermee ga lopen.”

Dries Devenyns
“Een rit in de Tour winnen betekent heel veel voor me”, zegt de winnaar van de Ronde van Vlaanderen van 2021. “Sinds mijn crash in de Ronde van Zwitserland vorig jaar en mijn voortijdige vertrek in de Tour, ben ik van ver teruggekomen. Om het dan af te sluiten met een overwinning is fantastisch. Ik wil iedereen die me het laatste jaar heeft geholpen bedanken. Ik wil deze overwinning aan hen opdragen, net als aan Dries Devenyns, zijn vrouw en zijn familie, het is zijn laatste Tour in zijn laatste jaar.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.