Asgreen na eerste profzege: “Dit had ik niet durven dromen”
foto: Cor Vos
dinsdag 14 mei 2019 om 14:21

Asgreen na eerste profzege: “Dit had ik niet durven dromen”

Deceuninck-Quick-Step moest een bittere pil slikken in de Giro d’Italia, maar de Belgische formatie zag wel een renner zegevieren in de Tour of California. Kasper Asgreen won namelijk op indrukwekkende wijze de etappe met aankomst op South Lake Tahoe. “Dit is fantastisch!”, zo reageert de Deen op zijn eerste profzege.

Asgreen kreeg zijn overwinning niet op een presenteerblaadje. Wat heet: de 24-jarige renner moest onderweg bijna 5000 hoogtemeters overwinnen. Toch niet het gedroomde terrein van de Deen, die dit jaar tweede werd in de Ronde van Vlaanderen. De allrounder maakte echter indruk door Tejay van Garderen en Gianni Moscon te verslaan na een machtsspurt bergop.

“Dit is fantastisch, vooral omdat het op WorldTour-niveau is. En dan ook nog na zo’n lastige etappe”, zo kijkt Asgreen terug op zijn eerste profzege. “Ik was echt gebrand op een resultaat, aangezien ik binnen de ploeg een vrije rol had. Dit had ik echt niet durven dromen. Ik ben heel erg blij.”

Asgreen wist in de finale uiteindelijk weg te rijden met Van Garderen, Moscon en het Sloveense toptalent Tadej Pogačar. “Het was Tejay die als eerste de sprint aanging, maar ik raakte niet in paniek”, aldus de ritwinnaar. “Ik wist namelijk dat ik mijn sprint moest inzetten bij het uitkomen van de laatste bocht.”

Bijzondere overwinning 
“Het was echter iets langer dan verwacht, maar ik kon het uiteindelijk volhouden tot de streep”, zo vertelt Asgreen, die een speciale overwinning wist te boeken voor zijn Belgische werkgever. De Deen is namelijk de 90e renner die zegeviert in het tenue van Deceuninck-Quick-Step.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.