Astana neemt deel aan Mont Ventoux Dénivelé Challenge
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 4 juni 2020 om 17:46

Astana neemt deel aan Mont Ventoux Dénivelé Challenge

De organisatie van de Mont Ventoux Dénivelé Challenge kan rekenen op de aanwezigheid van Astana. De Kazachse WorldTour-formatie heeft nog geen selectie op papier voor de klimkoers. De Mont Ventoux Dénivelé Challenge staat gepland voor donderdag 6 augustus.

Koersdirecteur Nicolas Garcera kon vorig jaar ook al rekenen op enkele teams met een WorldTour-licentie, maar Astana was vorig seizoen niet van de partij. Eerder liet de organisatie van de Mont Ventoux Dénivelé Challenge al weten dat UAE Emirates eveneens acte de présence zal geven.

De renners zullen begin augustus tweemaal de iconische Mont Ventoux beklimmen. Na ruim tachtig kilometer beginnen de renners voor het eerst aan de Mont Ventoux, maar zoeken ze vanaf Chalet Reynard weer de weg naar het dal. Eenmaal beneden gaat het via Sault en Villes-sur-Auzon weer naar de voet van de Ventoux.

De finishstreep ligt na een beklimming van ruim twintig kilometer wel degelijk op de top. Afgelopen seizoen stond de eerste editie van de Franse eendagswedstrijd op het programma. Romain Bardet begon als topfavoriet aan de klimkoers, maar moest op de flanken van de Mont Ventoux zijn meerdere erkennen in de Spanjaard Jesús Herrada.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.