Baptiste Planckaert stelt eindzege Bingoal Cycling Cup veilig
foto: Cor Vos
maandag 14 oktober 2019 om 09:30

Baptiste Planckaert stelt eindzege Bingoal Cycling Cup veilig

Baptiste Planckaert is de nieuwe winnaar van de Bingoal Cycling Cup. De Belgische coureur van Wallonie-Bruxelles zag in de slotmanche, de Memorial Rik Van Steenbergen, de Nederlander Piotr Havik nog flink inlopen, maar had aan de eindstreep drie punten over.

Nadat de eerste manche om de Bingoal Cycling Cup was afgelast vanwege noodweer, werden in de GP Marcel Kint pas de eerste punten verdeeld. Baptiste Planckaert deed met een vierde plaats meteen goede zaken en pakte een ronde later zelfs al de leiding in het puntenklassement na zijn tweede plek in het Circuit de Wallonie. De Belg moest na de volgende manche, na Dwars door het Hageland, zijn koppositie afstaan aan Niki Terpstra.

De Nederlander bleef ook na Halle-Ingooigem en de Schaal Sels het klassement bleef aanvoeren, terwijl de Wallonie-Bruxelles-renner drie DNF’s achter zijn nam kreeg. In het Kampioenschap van Vlaanderen heroverde Planckaert met de tiende plek de leiding. Toen restte alleen nog de Memorial Rik Van Steenbergen. Van Terpstra hoefde Planckaert geen tegenstand te verwachten, want de renner van Total-Direct Energie stond in Parijs-Tour aan het vertrek.

Wel zou een andere Nederlander zijn belangrijkste uitdager worden. Piotr Havik begon met 21 punten aan de slotmanche, maar krikte in de Gouden Kilometer zijn totaal op naar 30. Daarmee naderde hij de Belg tot op acht luttele punten, want ook aan de finish waren punten te verdienen. Havik kwam uiteindelijk als derde over de streep, maar dankzij zijn achtste plaats trok Planckaert aan het langste eind in het eindklassement van de Bingoal Cycling Cup.

Eindstand om de Bingoal Cycling Cup 2019
1. flag-be Baptiste Planckaert (Wallonie-Bruxelles) – 46 punten
2. flag-nl Piotr Havik (BEAT Cycling Club) – 43 punten
3. flag-be Dries De Bondt (Corendon-Circus) – 38 punten
4. flag-nl Oscar Riesebeek (Roompot-Charles) – 34 punten
5. flag-nl Niki Terpstra (Total-Direct Energie) – 33 punten
6. flag-be Michaël Van Staeyen (Roompot-Charles) – 26 punten
7. flag-fr Adrien Petit (Total-Direct Energie) – 24 punten
8. flag-fr Hugo Hofstetter (Cofidis) – 22 punten
9. flag-fr Thomas Boudat (Total-Direct Energie) – 21 punten
10. flag-be Tim Merlier (Corendon-Circus) – 21 punten

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.