Bauke Mollema (10e): “Ik ben een beetje teleurgesteld”
foto: Cor Vos
zaterdag 31 juli 2021 om 19:22

Bauke Mollema (10e): “Ik ben een beetje teleurgesteld”

Bauke Mollema eindigde zaterdag voor de negende keer in zijn carrière bij de eerste tien in de Clásica San Sebastián, maar daar was de Nederlander niet tevreden mee. “Ik ben een beetje teleurgesteld”, laat hij via zijn ploeg weten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was een rare wedstrijd dit jaar met het weer. Toch voelde ik me best goed. We hebben geprobeerd om de wedstrijd te controleren met de ploeg, het team heeft dat goed gedaan. Het is alleen jammer dat we geen hulp van de andere teams kregen toen er vier renners in de afdaling wegreden. Toen ze een minuut voorsprong hadden, wisten we dat we voor de vijfde plek reden.”

Op de laatste klim bleef het rustiger dan andere jaren, omdat de meeste renners op een sprint wachtten. “Alleen Bernal reed op kop voor Moscon. Ik zat er goed bij, maar miste een beetje kracht die ik voorgaande jaren wel had. In de sprint raakte ik ingesloten, maar het is wat het is. Ik had het leuk gevonden om hier voor de zege te rijden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.