Belgian Cycling maakt selecties bekend voor EK veldrijden in Rosmalen
Toon Aerts - foto: Cor Vos
donderdag 29 oktober 2020 om 16:21

Belgian Cycling maakt selecties bekend voor EK veldrijden in Rosmalen

Belgian Cycling heeft de definitieve selecties bekendgemaakt voor het EK veldrijden van volgende week in Rosmalen. Het gaat om de selecties voor elitevrouwen- en mannen. Eerder wisten we al te melden dat de Belgische wielerbond heeft besloten geen beloften en junioren te sturen naar het EK.

De beslissing van de wielerbond om geen jeugd te sturen naar het Nederlandse Rosmalen is het gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen in België. Eerder deze week besloot de Vlaamse regering dat alle competitiesporten boven de 12 jaar verboden zijn en daardoor zijn wedstrijden voor aspiranten, nieuwelingen, junioren en beloften afgelast.

Bondscoach Sven Vanthourenhout zal wel naar Rosmalen afreizen met acht vrouwelijke en acht mannelijke veldritprofs. Bij de vrouwen gaat het om Sanne Cant, Alicia Frank, Loes Sels, Joyce Vanderbeken, Ellen Van Loy, Laura Verdonschot, Karen Verhestraeten en Suzanne Verhoeven.

De mannenselectie bestaat uit Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Daan Soete, Quinten Hermas, Vincent Baestaens en de gebroeders Toon en Thijs Aerts. Vanthourenhout kiest met andere woorden voor de geijkte namen.

Selecties voor het EK veldrijden in flag-nl Rosmalen (7-8 november)
Vrouwenselectie
flag-be Sanne Cant
flag-be Alicia Frank
flag-be Loes Sels
flag-be Joyce Vanderbeken
flag-be Ellen Van Loy
flag-be Laura Verdonschot
flag-be Karen Verhestraeten
flag-be Suzanne Verhoeven

Mannenselectie
flag-be Thijs Aerts
flag-be Toon Aerts
flag-be Vincent Baestaens
flag-be Quinten Hermans
flag-be Eli Iserbyt
flag-be Daan Soete
flag-be Laurens Sweeck
flag-be Michael Vanthourenhout

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.