Belkin onverslaanbaar op Hainan: ”Onze sprinttrein is super goed”
dinsdag 22 oktober 2013 om 14:18

Belkin onverslaanbaar op Hainan: ”Onze sprinttrein is super goed”

Team Belkin is bezig aan een zeer sterk slot van het seizoen op het Chinese eiland Hainan. Na drie van de negen etappes heeft de formatie immers nog niets laten liggen en toonde het met Hofland en Bos (2x) aan het maximale uit deze 2.HC-ronde te willen halen. ”Het koersverloop was identiek aan dat van gisteren”, keek ploegleider Michiel Elijzen terug op de derde rit die door spurter Theo Bos winnend werd afgesloten.

”Met name de eerste 70 kilometer werd er flink gekoerst”, vertelt Elijzen over de hectische dag. ”Marc Goos heeft wederom hard gewerkt om de boel te controleren en op drie kilometer van de streep werd de laatste vluchter teruggepakt. Vervolgens werd Theo op 150 meter afgezet en won hij na een korte, hevige sprint. Onze sprinttrein is dan ook super goed!”

Bos bracht met zijn tweede dagzege op Hainan zijn zegeteller op acht. Een nieuw record voor de ex-pistier, die dan ook alle reden had voor een dolletje. ”Misschien moet ik hier maar stoppen, anders weet ik niet wat ik volgend jaar moet doen”, reageert de sprinter met een grijns. ”Zowel in de sprints als in het klassement gaan we hier voor het maximale resultaat.”

Neoprof Moreno Hofland rijdt ook morgen nog in de gele leiderstrui en is allerminst van plan deze zomaar af te staan. ”Ook in de selectievere ritten moet ik de trui kunnen behouden. In de Ronde van Peking kwam ik immers ook zeer goed omhoog.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.