Patrick Lefevere: “Remco Evenepoel stuurde me dat hij zich volgend jaar gaat moeien met het voorjaar”
foto: Cor Vos
zaterdag 27 april 2024 om 08:39

Patrick Lefevere: “Remco Evenepoel stuurde me dat hij zich volgend jaar gaat moeien met het voorjaar”

De kans is groot dat we Remco Evenepoel volgend jaar aan het werk zullen zien in het klassieke voorjaar. Dat vertelde Patrick Lefevere eerder al in gesprek met La Dernière Heure, maar nu heeft de manager van Soudal Quick-Step meer duiding gegeven in Het Nieuwsblad. “Ik denk dat Sanremo en de Ronde haalbaar zijn in zijn programma”, aldus Lefevere.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Lefevere gaf enkele dagen geleden aan dat ze aan het nadenken zijn om Evenepoel in te zetten in het klassieke voorjaar. “Als je iemand kent van het niveau van Mathieu van der Poel, Tadej Pogacar of Wout van Aert, die beschikbaar en betaalbaar is, ben ik geïnteresseerd. (…) Ik denk dat dat Remco uiteindelijk wel een beetje een Flandrien is. Hij traint soms op deze wegen. Ik weet zeker dat hij de Ronde ooit wil rijden”, zei Lefevere toen.

In een dubbelinterview met José De Cauwer in Het Nieuwsblad doet Lefevere het hele verhaal over de plannen van en met Evenepoel. “Zoals iedereen weet, was ik dit jaar ziek op de dag van Parijs-Roubaix. Problemen met mijn maag. (…) In ieder geval, voor mijn tv, bij mijn lasagne, begin ik te appen met Remco. Hij stuurt: ‘Patrick, wat de voorbije weken betreft… Volgend jaar zal het anders zijn, he. Ik ga er mij eens mee bemoeien.’”

“Een bericht op zijn Remco’s, maar ik vind dat de max. In onze stijl van communicatie komen we overeen”, vervolgde Lefevere. “Ik denk dat Sanremo en de Ronde haalbaar zijn in zijn programma. Daarna kan je misschien nog Luik erbij doen ook. De Tour is dan nog altijd veraf.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.