Soudal Quick-Step denkt na over Ronde van Vlaanderen-debuut Remco Evenepoel in 2025
maandag 22 april 2024 om 12:36

Soudal Quick-Step denkt na over Ronde van Vlaanderen-debuut Remco Evenepoel in 2025

Patrick Lefevere denkt eraan om zijn goudhaantje Remco Evenepoel volgend jaar op te stellen in Milaan-San Remo en de Ronde van Vlaanderen. Dat heeft hij gezegd in gesprek met La Dernière Heure. Soudal Quick-Step kende een teleurstellende klassiekercampagne, maar Evenepoel zou dat in de toekomst mogelijk kunnen voorkomen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Tim Merlier won Danilith Nokere Koerse en de Scheldeprijs, maar in de grote (kassei)klassiekers kwam Soudal Quick-Step er dit jaar niet aan te pas. Yves Lampaert was in de Ronde van Vlaanderen (18e) en Parijs-Roubaix (36e) de eerste finisher van The Wolfpack. Daarna redde Mauri Vansevant de meubelen nog in de heuvelklassiekers, maar een podiumplaats – laat staan een zege – zat er niet in.

Evenepoel als redder?
“Als je iemand kent van het niveau van Mathieu van der Poel, Tadej Pogacar of Wout van Aert, die beschikbaar en betaalbaar is, ben ik geïnteresseerd”, aldus Lefevere, die daarna meteen erkende dat hij zelf ook een van de groten in de gelederen heeft. Evenepoel redde in 2022 en 2023 het voorjaar van Soudal Quick-Step al met zeges in Luik-Bastenaken-Luik, maar moest de heuvelklassiekers dit jaar missen vanwege een sleutelbeenbreuk, opgelopen in de Ronde van het Baskenland.

“Aan het einde van het jaar gaan we, samen met Remco, kijken of het geen mogelijkheid is om Milaan-San Remo te doen en vervolgens de Ronde van Vlaanderen, met een zeer specifiek programma. Daarna kan hij rusten, zodat hij Luik-Bastenaken-Luik mee kan pikken en later de Tour. Ik denk dat dat Remco uiteindelijk wel een beetje een Flandrien is. Hij traint soms op deze wegen. Ik weet zeker dat hij de Ronde ooit wil rijden.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
22 april 2024 19:50
Doen! Gewoon afvuren die kogel.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.