Benjamin Thomas schenkt Cofidis eerste overwinning in 2024: “Ik durfde te verliezen”
Foto: Cor Vos
woensdag 8 mei 2024 om 17:33

Benjamin Thomas schenkt Cofidis eerste overwinning in 2024: “Ik durfde te verliezen”

Benjamin Thomas heeft Cofidis de eerste overwinning van 2024 bezorgd, en meteen eentje op het hoogste niveau. De pistier durfde te pokeren in de finale, en dat bezorgde hem de zege in de vijfde Girorit.

“Het was een lange vlucht, die voor mij een beetje als een lange ploegenachtervolging aanvoelde. Het was een zware finale om vooruit te blijven. Elke beurt die ik deed, was het echt volle gas”, aldus Thomas in het flashinterview.

Het duurde behoorlijk lang voor hij in zijn kansen begon te geloven. “Toen we met tien kilometer te gaan nog altijd veertig seconden voorsprong hadden, wist ik dat we wat met het peloton konden spelen. Het was heel de tijd wind in de rug. En we gingen aan zestig kilometer per uur. Best hard dus, dan is het lastig om veel seconden goed te maken.”

“Ik moest nog terugdenken aan de Tourrit van Carcassonne vorig jaar, waar het net niet lukte. Ik zei tegen mezelf: misschien is het vandaag wél mijn dag. Toen de jongen van Polti Kometa aanviel (Andrea Pietrobon, red.) dacht ik: ik moet durven verliezen, ik ga de kloof niet dichten. Dat bleek de juiste keuze. Niemand had vandaag gedacht dat de aanvallers het konden halen, maar we deden het toch.”

“Ik had het geluk dat ik de finale kende, omdat ik er soms train”, zegt Thomas nog. “Het hielp me om in de bochten en kasseien mijn ding te doen. Het is altijd leuk om in Italië te winnen, maar deze doet extra veel deugd, omdat het de eerste voor mijn ploeg Cofidis is in 2024.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.