BikeExchange-Jayco overweegt drie kopmannen naar Tour de France te sturen
foto: Cor Vos
vrijdag 28 oktober 2022 om 14:44

BikeExchange-Jayco overweegt drie kopmannen naar Tour de France te sturen

BikeExchange-Jayco overweegt Michael Matthews, Dylan Groenewegen en Simon Yates op te stellen in de Tour de France volgend jaar. “Op papier ziet het er goed uit, maar een beslissing moet nog worden genomen”, vertelt manager Brent Copeland aan VeloNews.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We moeten goed nadenken over de support voor Groenewegen en Yates. Vooral in het middengedeelte van de Tour denk ik dat Yates veel knechten nodig heeft. Nu we de route van de Giro d’Italia en de Tour de France hebben, kunnen we een plan maken.”

Dat BikeExchange-Jayco overweegt om de drie kopmannen mee te nemen naar Frankrijk, heeft alles te maken met het parcours. Zo ziet Copeland ten minste vijf sprintkansen voor Groenewegen: “Het ziet er goed uit. Vier of vijf sprintritten passen bij Groenewegen. Daarnaast zijn er ook etappes die Matthews goed liggen. Het parcours ligt ook Yates goed, met een paar korte etappes met veel hoogtemeters.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.