Bondscoach Lammerts: “Tevreden met een medaille”
zaterdag 31 januari 2015 om 11:04

Bondscoach Lammerts: “Tevreden met een medaille”

De Nederlandse bondscoach Johan Lammerts beschikt in het Tsjechische Tabor over twee favorieten bij de mannen. Mathieu van der Poel en Lars van der Haar behoren beiden tot een select gezelschap dat komende zondag de wereldtitel veldrijden voor zichzelf op kunnen eisen. “Zij zullen samen met vier Belgen de dienst uit maken”, vertelt de keuzeheer aan WielerFlits.

Meer Belgische ijzers in het vuur
Terwijl onze zuiderburen steevast de 20-jarige Mathieu van der Poel de druk in de schoenen schuiven, denkt Lammerts daar anders over. “Wij hebben met Mathieu en Lars zeker twee grote kanshebbers. Toch hebben de Belgen er meer. Ik schaar Wout van Aert, Sven Nys, Kevin Pauwels en Tom Meeusen in dezelfde categorie. Zijn kunnen op meerdere paarden wedden.” Daarnaast voorspelt Lammerts dat outsiders Francis Mourey, thuisrijder Martin Bina en Philip Walsleben ook een rol zullen spelen. “Klaas Vantornout moet ik dan eveneens noemen”, beaamt de bondscoach.

Een uitgedokterd plan zit in het hoofd van Lammerts, maar dat blijft binnenskamers. “Veldrijden heeft niet zo zeer met ploegenspel te maken. Het is ieder voor zich, de sterksten komen altijd bovendrijven. Ik reken daarbij op het koersinzicht van mijn renners: soms moeten we verdedigen en soms zullen we aanvallen. Dat hangt maar net van het koersverloop af. Meer ga ik er niet over zeggen, want de concurrentie leest ook mee”, blijft hij geheimzinnig over zijn strijdplan.

Hoop op Nederlandse wereldkampioen
Lammerts heeft goede hoop op een Nederlandse wereldkampioen. “Ik ben tevreden als er medailles worden gehaald. Van Roel van der Stegen, Stan Godrie, Mathieu en Lars verwacht ik zeker prestaties. Maar ook van Marianne Vos en Sabrina Stultiens. Of goud dan geen doel is? Natuurlijk, het is topsport. Dan ga je alleen voor de winst. Maar dat wil niet zeggen dat ik ontevreden ben met zilver of brons. En als een zesde plek het hoogst haalbare was voor een bepaalde renner, dan ben ik daar ook tevreden mee”, plaatst Lammerts dat in het juiste perspectief. Over Vos (hamstringproblemen) en Stultiens (ziek) bestaan overigens twijfels.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.