‘Alexey Lutsenko gaat toch Giro d’Italia rijden’
foto: Cor Vos (archief)
zondag 28 april 2024 om 18:55

‘Alexey Lutsenko gaat toch Giro d’Italia rijden’

Het was aanvankelijk niet de bedoeling, maar het lijkt erop dat Alexey Lutsenko toch de Giro d’Italia gaat rijden. Dat melden bronnen rondom Astana Qazaqstan aan La Gazzetta dello Sport.

Het is Gazzetta-journalist Ciro Scognamiglio die het nieuws opving tijdens de Ronde van Turkije. “Er zal een wijziging plaatsvinden in de selectie van Astana Qazaqstan voor de Giro d’Italia. Alexey Lutsenko zal komende zaterdag aan de start staan in Venaria Reale”, klinkt het.

Lutsenko won onlangs nog de Giro d’Abruzzo en was achtste in Luik-Bastenaken-Luik. In de Ronde van Romandië stapte hij na de proloog af, mogelijk dus met oog op zijn aanstaande Giro-deelname.

Dat betekent ook dat een renner uit de voorlopige selectie van Astana Qazaqstan, die de ploeg onlangs moest inleveren, niet zal starten. Wie dat gaat zijn, is nog niet bekend. Het WorldTeam uit Kazachstan mikt met Max Kanter en Davide Ballerini vooral op sprintsucces en heeft ook nog thuisrijders Simone Velasco, Lorenzo Fortunato en Christian Scaroni in het voorlopige achttal.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.