BORA-hansgrohe versterkt zich met ploegleider van INEOS Grenadiers
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 29 mei 2024 om 16:13

BORA-hansgrohe versterkt zich met ploegleider van INEOS Grenadiers

BORA-hansgrohe heeft de technische staf uitgebreid met Roger Hammond. De voormalig Britse wielrenner voegt zich bij de sportieve technische staf van de Duitse formatie. Hammond gaat vanaf 1 juni aan de slag en zal tijdens de Ronde van Zwitserland voor het eerst in de volgwagen aanwezig zijn.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Op de site van zijn nieuwe werkgever geeft Hammond, jarenlang verbonden aan INEOS Grenadiers als Head of Racing, aan enthousiast te zijn over zijn nieuwe stap. “Ik heb genoten van de groei die de ploeg van continentaal team tot een toonaangevend team in de WorldTour heeft doorgemaakt. De ambities die Ralph Denk en BORA-hansgrohe hebben voor de toekomst klinken zeer inspirerend. Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van deze reis”, aldus Hammond.

Nieuwe collega – en hoofd van de technische staf – Rolf Aldag is blij met de nieuwe aanwinst voor de ploeg. Voor hem betekent het aantrekken van Hammond een hereniging. “Roger en ik kennen elkaar al vele jaren. Vroeger reden we tegen elkaar in het peloton, daarna hebben we in verschillende rollen prettig samengewerkt. Het is geweldig dat onze paden nu weer kruisen. Ik waardeer Roger’s zeer professionele wedstrijdvoorbereiding en zijn sterke wedstrijdanalyses en ben verheugd dat hij ons team van sportdirecteuren komt versterken”, geeft Aldag aan.

Vanaf de Tour de France gaat BORA-hansgrohe verder als Red Bull-BORA-hansgrohe. Eerder werd Hammond ook in verband gebracht met Israel-Premier Tech, maar die overstap kwam niet van de grond.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.