Bos kijkt uit naar nieuwe uitdaging bij MTN-Qhubeka
zondag 23 november 2014 om 10:57

Bos kijkt uit naar nieuwe uitdaging bij MTN-Qhubeka

Theo Bos

foto: Sirotti

Theo Bos maakt deze winter de opvallende overstap van Belkin Pro Cycling naar MTN-Qhubeka. Bij de Zuid-Afrikaanse ploeg wordt de sprinter één van de teamleiders en hij is blij met het vertrouwen dat hij krijgt van zijn nieuwe ploeg.

Met zijn oude ploeg heeft de Hierdenaar nooit rond de tafel gezeten voor een nieuw contract. “Dat was ook niet nodig, want MTN kwam met een goed aanbod”, aldus Bos tegen Cycling Online.

Van MTN-Qhubeka krijgt de 31-jarige renner ook veel vertrouwen. “Men gelooft in mij en biedt mij kansen, ook in grotere koersen dan waar ik bij Belkin reed.” Het probleem bij zijn nieuwe ploeg is wel dat ze afhankelijk zijn van wildcards, maar het doel voor Bos is toch om te presteren in grote wedstrijden. “Ik zou graag nog een grote ronde uitrijden en een etappe winnen. Dat is wat elke sprinter wil. Maar we zullen moeten afwachten.”

Ook Parijs-Roubaix is een serieuze optie voor de Nederlander. “Parijs-Roubaix valt goed te combineren met de Grote Scheldeprijs. Het spreekt me aan weer wat grotere koersen te kunnen rijden.” Bij Belkin reed hij voornamelijk wedstrijden van een iets lager niveau waar hij kans maakte op ritzeges.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.