Bram Welten van Arkéa-Samsic naar Groupama-FDJ
Bram Welten, op de voorgrond - foto: Cor Vos (archief)
maandag 9 augustus 2021 om 14:11

Bram Welten van Arkéa-Samsic naar Groupama-FDJ

Bram Welten debuteert volgend jaar in de WorldTour. De 24-jarige Nederlander maakt na dit seizoen namelijk de overstap van Arkéa-Samsic, waarvoor hij de laatste vier jaar uitkwam, naar Groupama-FDJ. Bij de ploeg van Arnaud Démare en Ramon Sinkeldam tekent de rappe Welten een contract voor twee seizoenen.

Welten, een neefje van de broers Boy en Danny van Poppel, maakte in 2018 zijn profdebuut bij het toenmalige Fortuneo-Samsic. Het jaar daarvoor kwam de Brabander uit voor de opleidingsploeg van BMC. Bij de WorldTour-formatie liep Welten in 2017 ook nog enkele maanden stage.

In de vier jaar bij Arkéa-Samsic heeft Welten zich sterk ontwikkeld. Hij is vooral ingezet als helper van kopmannen als Nacer Bouhanni en Daniel McLay, maar mocht ook voor eigen kansen gaan. Het leverde hem ereplaatsen op in koersen als Route Adélie de Vitré (tweede in 2019), Parijs-Bourges (vierde in 2018), Cholet-Pays de la Loire (vierde in 2019).

‘Vijf stappen voorwaarts in mijn carrière’
Groupama-FDJ biedt Welten ook eigen kansen in 2022. “Hij is een sprinter, maar we geven hem een iets andere rol dan hij nu heeft. Hij krijgt zijn kansen en komt om zijn eigen sprint te rijden. Maar we willen hem ook integreren in de lead out-trein van Arnaud Démare zodat hij kan blijven leren. Bram wilde graag komen, is jong en kan nog veel bijleren. Daarbij willen wij hem steunen”, zegt manager Yvon Madiot.

Zelf ziet de 24-jarige Brabander ook ruimte voor verbetering. “Deze ploeg stelt mij in staat om mijn potentieel voor de volle 100% te benutten. Ik ga nieuwe wedstrijden ontdekken en kan met een duidelijke planning naar mijn doelen toewerken. Natuurlijk hoop ik om ook snel een grote ronde te rijden. Ik weet dat ik mijn kans ga krijgen en dat ik ga werken voor Arnaud. Daar kijk ik heel erg naar uit”, vertelt Welten. “Voor mij zijn dit vijf stappen voorwaarts in mijn carrière.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.