Brent Van Moer zet hoog in: “Tot conclusie gekomen dat ik rondes van een week moet kunnen winnen”
foto: Cor Vos
Nick Doup
donderdag 26 oktober 2023 om 17:00

Brent Van Moer zet hoog in: “Tot conclusie gekomen dat ik rondes van een week moet kunnen winnen”

Interview De toekomst van Brent Van Moer ligt in de rittenkoersen van een week, dat heeft de hardrijder van Lotto Dstny aangekondigd in een gesprek met WielerFlits. In 2023 zette Van Moer verreweg zijn beste resultaten neer sinds hij vier jaar eerder prof werd. “Dit seizoen was voor mij goed en niet goed”, lacht hij.

“Ik ben heel tevreden, want ik heb mooie ereplaatsen gereden. Vooral in rondekes van een week: vijfde in de Vierdaagse van Duinkerke, derde in de Ronde van Wallonië, zevende in de Ronde van Denemarken. Dat waren wel goede resultaten waarop ik verder kan bouwen”, aldus Van Moer, die ook een duidelijk verbeterpunt ziet. “Natuurlijk had ik graag iets gewonnen, dat is al lang geleden voor mij (ritzege in de Dauphiné 2021, red.) maar zat er niet in dit jaar.”

“Wel ben ik tot de conclusie gekomen dat ik die rondes van een week moet kunnen winnen”, is de 25-jarige coureur ambitieus. “Dit jaar ben ik terug aan mijn tijdrit beginnen werken, dat heeft gezorgd dat ik in de rondjes met een tijdrit een goed klassement kan rijden. Ik denk dat ik daarop moet blijven verder werken, dan kan ik zeker een plaats opschuiven en meedoen om de overwinning.”

‘We moeten met Arnaud De Lie meegroeien’
Van Moer speelde ook een grote rol in de ploeg rondom kopman Arnaud De Lie, die definitief doorbrak op het hoogste niveau. Die prestaties doen Lotto Dstny goed, ziet hij. “Het is zeker leuk en goed voor de sfeer binnen de ploeg dat we veel kunnen winnen. Ik doe veel koersen met Arnaud. Dat zorgt ervoor dat je op kop moet rijden, maar daar heb ik geen probleem mee. Het is supermooi.”

“Het is een toffe kerel en een groot talent, die veel potentieel heeft. We moeten met hem meegroeien om volgend jaar al een grote klassieker te winnen met hem”, geeft hij aan.

Een grote ronde ontbrak nog in het voorbije seizoen van Van Moer, maar in 2024 wil hij er zeker een rijden. “Ik weet nog niet of we de Giro gaan doen, maar de Tour? Daar wil je altijd bij zijn. Dit jaar was dat niet gelukt. Er zijn ook nog veel mooie koersen tijdens de Vuelta, dus dan moet ik daar weer een keuze maken. Dit jaar koos ik om die niet te rijden en daar heb ik geen spijt van.”

Brent Van Moer in de tijdrit van de Ronde van Denemarken – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.