Breschel mist Deens kampioenschap door aanrijding
Foto: Sirotti
zondag 28 juni 2015 om 09:08

Breschel mist Deens kampioenschap door aanrijding

Voormalig Deens kampioen Matti Breschel moet de nationale titelstrijd aan zich voorbij laten gaan. De renner van Tinkoff-Saxo werd vrijdag tijdens een trainingsrit aangereden door auto. Hij liep daarbij verschillende kneuzingen en bloeduitstortingen op, voornamelijk op zijn benen. Mogelijk zijn ook zijn kniebanden beschadigd geraakt.

“Het is ontzettend jammer dat ik niet mee kan doen aan het Deens kampioenschap”, zegt Breschel op de website van Tinkoff-Saxo. “Ik ben teleurgesteld, maar ook een beetje boos omdat sommige mensen niet opletten bij het rijden.” De Deen was bezig aan een scootertrainer toen een tegemoetkomende auto de bocht afsneed en zowel Breschel als de scooterbestuurder (zijn vader) aanreed. “Hij had tien seconden om ons te zien, maar dat is dus niet gebeurd. Ik klapte direct op de scooter.” Voor zijn vader liep het slechter af. Hij brak bij de botsing zijn sleutelbeen.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
28 juni 2015 09:14
Verbazend vaak, een aanrijding op een renner.
28 juni 2015 10:08
Ik krijg het zelf op de racer ook steeds benauwder van al die andere verkeersdeelnemers. Ongeluk zit in een heel klein hoekje. Vooral op mooie slingerdijken wordt vaak en graag gescheurd en gesneden door allerlei zichzelf dukes of hazzard wanende types.
28 juni 2015 10:34
@ikbenprocycling:
Inderdaad, vooral auto's die nog even een je tegemoetkomende fietser inhalen terwijl je met 40 aan komt karren bezorgen me regelmatig een hartverzakking. Veel automobilisten hebben geen benul van de snelheid van fietsers.
Leuke anekdote: ik sprak ooit een groot wielrennerhater. Vond het maar klootzakken in die strakke pakjes die hem in de weg reden. Toen hij een keer zelf had gewielrend was hij 180 graden gedraaid en begreep hij hoe vervelend auto's die geen ruimte geven en fietsers die breeduit blijven rijden zijn. Misschien een onderdeel van het rijexamen maken: 40km wielrennen om je in te leven :p
28 juni 2015 12:46
Zou voor velen idd een eye-opener zijn! Maar ik blijf defensief anticiperend rijden, want voorkomen is beter dan genezen. Bijv. ook mezelf zichtbaarder maken door uit de beugels te komen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.