Brian Smith: “Theo Bos wordt sprintkopman bij MTN-Qhubeka”
vrijdag 19 december 2014 om 15:20

Brian Smith: “Theo Bos wordt sprintkopman bij MTN-Qhubeka”

Theo Bos

foto: Sirotti

MTN-Qhubeka trok de voorbije maanden een aantal grote namen aan voor 2015. Edvald Boasson Hagen, Tyler Farrar en Matthew Goss rijden komend seizoen allemaal in het op Juventus lijkende tenue van de Zuid-Afrikaanse ploeg. Ook onze landgenoot Theo Bos maakte de overstap naar het team van sportief directeur Brian Smith. “Theo is onze sprintkopman in verreweg de meeste wedstrijden”, vertelt de Schot tegen WielerFlits.

Toch heeft de ploeg met Boasson Hagen, Farrar, Goss en ook Gerald Ciolek meer ijzers in het vuur. De Duitser won in 2013 Milaan-San Remo. “Met al onze sprinters in de ploeg worden we onvoorspelbaar. In de koers kunnen we beslissen wie het op een bepaalde dag gaat doen. Theo is normaal gesproken onze beste sprinter, maar als hij zijn dag niet heeft kunnen we zo overschakelen op een andere spurter.”

Smith – die als commentator ook in dienst is van onder meer Eurosport – wil niet spreken van een échte kopman van zijn ploeg. “De jongens die we gehaald hebben zijn geen echte haantjes. Ze hebben niet uitgesproken dat zij de absolute kopman willen zijn. Sterker nog: ze hebben Jay Thomson aangewezen als leider van de ploeg, omdat hij de langste geschiedenis heeft bij ons team. Maar dat moet je meer zien als een soort kapitein, niet als kopman. Wie kopman is, kan bij ons per dag wisselen”, denkt Smith.

In het Weekendinterview geeft Smith meer uitleg over de opmerkelijke transfers, het teamrooster en een voorzichtige invulling van de eventuele Tour-ploeg van MTN-Qhubeka.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.