Brutt zegeviert in Limburg na tactische finale
zaterdag 31 maart 2012 om 17:06

Brutt zegeviert in Limburg na tactische finale

Pavel Brutt is winnaar geworden van de Volta Limburg Classics. De Russische kampioen van Katusha verraste in de laatste meters zijn vier medevluchters met een scherpe demarrage. Simon Geschke (Argos-Shimano) strandde op plaats twee, Daniel Schorn (NetApp) werd derde.

Brutt reed vroeg in de wedstrijd al lange tijd op kop samen met de Nederlander Bert Jan Lindeman. Nadat deze poging op zo’n veertig kilometer van de meet strandde, sprong de Rus mee met een uitval van acht renners. In de heuvelachtige Belgische Voerstreek moesten Nederlands kampioen Pim Ligthart, Maurits Lammertink en Rory Sutherland afhaken, waardoor er een vijftal bestaande uit Brutt, Geschke, Schorn en verder nog Marc de Maar en Pieter Serry vooraan overbleef. De vijf hadden het peloton, dat nog uit een man of dertig bestond, telkens op de hielen, maar wisten desondanks vooruit te blijven.

In de laatste kilometer plaatste Brutt, die in de slotfase geen kopwerk meer had gedaan, de beslissende demarrage. De Duitser Simon Geschke haalde nog alles uit de kast om de Rus terug te halen, maar strandde op een halve fiets achterstand. De sprint van het peloton werd enkele tellen later gewonnen door Brutts ploegmaat Rüdiger Selig, voor titelverdediger Pim Ligthart.

Volta Limburg Classic 2012 (1.1)
1. Pavel Brutt (Rusland/Katusha Team)
2. Simon Geschke (Duitsland/Argos-Shimano) z.t.
3. Daniel Schorn (Oostenrijk/Team NetApp) z.t.
4. Marc de Maar (Curaçao/UnitedHealthcare)
5. Pieter Serry (België/Topsport Vlaanderen-Mercator)
6. Rüdiger Selig (Duitsland/Katusha Team)
7. Pim Ligthart (Nederland/Vacansoleil-DCM)
8. Alekxei Tsatevitch (Rusland/Katusha Team)
9. Sacha Modolo (Italië/Colnago-CSF Inox)
10. Rafâa Chtioui (Tunesië/Team Europcar)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.