Canyon komt met oplossing voor Aeroad na gebroken stuur Van der Poel
foto: Cor Vos
donderdag 18 maart 2021 om 08:37

Canyon komt met oplossing voor Aeroad na gebroken stuur Van der Poel

Fietsenconstructeur Canyon heeft voor het eerst sinds de stuurbreuk van Mathieu van der Poel in Le Samyn van zich laten horen over de Aeroad-fietsen. Door het incident raadde het Duitse bedrijf alle fietsers van het nieuwste Aeroad-model af om er nog mee te fietsen, lopende het onderzoek. Nu, twee weken later gaat Canyon alle sturen versterken en de fietsers compenseren.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Alle nieuwste modellen van de Aeroad krijgen vanaf juli een versterkt stuur gemonteerd, op kosten van Canyon. Sterker nog, het fietsenmerk gaat alle eigenaren van dat nieuwste model compenseren met 1.000 euro, meldt Het Nieuwsblad.

“Gedurende onze intensieve testprocedures is dit niet eerder voorgekomen. Om jouw veiligheid te garanderen, ongeacht de omstandigheden, gaan we het huidige stuur vanaf juli vervangen door een versterkte versie”, geeft Canyon aan tegen haar klanten. “Om je te compenseren voor de periode waarin je niet met je Aeroad CF SLX kunt rijden zal er een bedrag van 1.000 euro gecrediteerd worden. Deze betaling is gekoppeld aan de montage van de nieuwe cockpit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.