Cavendish koerst in Poitou Charentes en Tour of Britain
maandag 18 augustus 2014 om 18:13

Cavendish koerst in Poitou Charentes en Tour of Britain

foto: Sirotti

Mark Cavendish zet zijn seizoen voort in de Tour du Poitou Charentes en de Tour of Britain. Dat meldt zijn ploeg Omega Pharma-Quick Step in een persbericht. In zijn thuisland Groot-Brittannië wil Cavendish weer aanknopen met een zege.

Vorige week maakte de Brit al zijn comeback in de Tour de l’Ain na een zware val in de openingsetappe van de Tour. Op Franse wegen reed Cavendish zich leeg in dienst van zijn team. Daarmee verbeterde hij zijn conditie, want de Brit heeft nog ambities in het najaar.

“De Tour de l’Ain was niet gemakkelijk van mij, omdat ik nog steeds een beetje last had van de schouder, waarop ik gevallen was in de Tour”, aldus Cavendish. “Nu gaat het elke dag beter, waardoor ik aan de Tour du Poitou Charentes kan deelnemen. Die koers gebruik ik als voorbereiding op de Tour of Britain.”

“Want in mijn thuisland wil ik voor de ogen van mijn fans rijden, iets wat ik in de Tour niet kon door mijn val en opgave. Mijn doel is om het daar zo goed mogelijk te doen, afhankelijk van de conditie die ik op dat moment zal hebben.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.