CCC-ploegleider Wadecki: “Twintig zeges? Uitdaging, maar niet onmogelijk”
foto: Sirotti
donderdag 27 december 2018 om 15:41

CCC-ploegleider Wadecki: “Twintig zeges? Uitdaging, maar niet onmogelijk”

Twintig zeges: dat is het streven van het nieuwe CCC Team. Of in ieder geval van teammanager Jim Ochowicz. Volgens Piotr Wadecki – ploegleider bij de Poolse WorldTour-ploeg – zal het niet eenvoudig worden. “De lat ligt bijzonder hoog”, zo vertelt hij in een interview met Sport.onet.pl. “Maar ik denk dat het mogelijk is.”

Ochowicz gaf enkele weken geleden aan dat de ploeg in zijn eerste jaar moet mikken op twintig zeges. “Ik weet niet of dat haalbaar is”, zo liet kopman én uithangbord Greg Van Avermaet recent weten. “Twintig zeges is wel erg veel. Vergeet niet dat we een nieuwe ploeg zijn. Een ploeg met minder budget, én met minder goede renners. Je moet de lat ook niet té hoog leggen.”

Wadecki erkent dat het niet eenvoudig zal worden, maar toch gelooft hij in de kwaliteiten van zijn renners. “Het is een uitdaging, zeker omdat we voornamelijk WorldTour-wedstrijden zullen betwisten. Sommige ploegen wonnen dit jaar slechts twee keer op WorldTour-niveau. Maar tóch denk ik dat we twintig zeges kunnen boeken.”

De factor Wiśniowski
CCC Team zal vooral moeten scoren in het Vlaamse voorjaar, aangezien de ploeg kan rekenen op gewezen klassiekerwinnaar Van Avermaet. “Vlaanderen en Roubaix zijn dan ook de belangrijkste koersen”, zo beseft Wadecki. “We willen daar graag om de zege strijden.” De oud-renner verwacht ook het nodige van Łukasz Wiśniowski.

De 27-jarige Pool – die dit jaar uitkwam voor Sky – zal vooral Van Avermaet moeten bijstaan in de finale. Die laatste zal echter niet alle klassiekers rijden. “In dat geval zal Łukasz wellicht onze kopman worden. Het gaat dan om wedstrijden genre Gent-Wevelgem, de E3 BinckBank Classic en de Driedaagse Brugge-De Panne.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.