CCC vond bij transfer niets verdachts in medische gegevens Denifl
foto: Cor Vos (archief)
zondag 3 maart 2019 om 15:08

CCC vond bij transfer niets verdachts in medische gegevens Denifl

Bij CCC was men niet bekend met de dopingpraktijken van Stefan Denifl. Dat heeft ploegmanager Jim Ochowicz gezegd, nadat de Oostenrijker bekend zou hebben bloeddoping te hebben gebruikt. Denifl zou dit seizoen voor CCC rijden, maar trok zich in december terug. “Hij zei dat hij persoonlijke problemen had en dat hij daarom stopte”, aldus Ochowicz tegen Cyclingnews.

“Hij zei dat het puur persoonlijk was met zijn familie, dus dat is zijn business“, zegt Ochowicz. “Het had niets te doen met sport, maar ging om zijn vrouw, toen iets met zijn vader en zijn zus. Ik heb er niet verder naar gevraagd en toen zei hij dat hij niet in staat was om bij de ploeg te komen. Toen dacht ik: oké, fair enough.”

Ochowicz en de medische staf van CCC hadden op aanvraag bij de UCI medische gegevens van Denifl ontvangen, maar daarin werd niets verdachts gevonden. “Dat zag er goed uit”, erkent de manager. “We zouden hem niet aangetrokken hebben als er verdachte aanwijzingen waren. Ik heb hem ontmoet bij het WK in Innsbruck, waar hij niet bij de nationale selectie zat.”

CCC zocht een Oostenrijkse renner omdat het schoenenbedrijf daar veel te zien is in de winkelstraten. “Maar hij is nooit naar ons kamp geweest en heeft nooit meegedaan aan iets wat wij georganiseerd hebben”, besluit Ochowicz. Uiteindelijk haalde CCC Riccardo Zoidl bij de selectie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.