Ceylin del Carmen Alvarado met overmacht naar Nederlandse titel
Ceylin del Carmen Alvarado - foto: Cor Vos
zondag 12 januari 2020 om 15:57

Ceylin del Carmen Alvarado met overmacht naar Nederlandse titel

Ceylin del Carmen Alvarado heeft in Rucphen het Nederlands kampioenschap veldrijden bij de vrouwen gewonnen. De 21-jarige renster van Alpecin-Fenix maakte zich op een sterk bezet NK in de derde ronde los van de concurrentie en reed vervolgens toe naar haar eerste driekleur bij de elite.

Vos mist start
Marianne Vos kende een ongelukkige start. De zesvoudig kampioene schoot al na enkele meters uit haar pedaal. Geerten Hoeke was snel weg en pakte een paar meters. Lucinda Brand pakte de tweede positie en nam al snel het initiatief over.

Elite-kopgroep
Er ontstond een kopgroep van drie met naast Brand ook Worst en Alvarado. De ongelukkige Vos wist samen met Europees kampioene Yara Kastelijn tijdens de eerste passage door de carrousel aan te sluiten bij de drie vooraan. Op initiatief van Alvarado bleef het tempo hoog.

Alvarado versnelt
Door nieuwe problemen met haar pedalen verloor Vos opnieuw de aansluiting, al wist zij zich na een nieuwe achtervolgers vlak voor het ingaan van de derde ronde weer bij de koplopers te voegen. Alvardo wist zich kort daarna met een versnelling los te maken uit de kopgroep. Worst ging in de achtervolging, maar een sterke Alvarado slaagde erin om steeds verder weg te rijden.

Met een grote voorsprong ging zij de slotronde in. Worst wist de ontketende koploopster niet meer bij te halen, waardoor Alvarado naar haar eerste titel bij de elite vrouwen toe kon rijden.

Worst legde beslag op het zilver, terwijl uittredend kampioene Brand genoegen moest nemen met brons.

NK Veldrijden 2020
Uitslag elite vrouwen

1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Annemarie Worst
3. Lucinda Brand
4. Yara Kastelijn
5. Marianne Vos
6. Geerten Hoeke
7. Maud Kaptheijns
8. Lidy van Anrooij
9. Mascha Mulder
10. Paulina Rooijakkers
Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.