Chris Froome: “Eerder Porte dan Wiggins als Plan B”
zondag 1 juni 2014 om 11:00

Chris Froome: “Eerder Porte dan Wiggins als Plan B”

Chris Froome en Bradley Wiggins

foto: Sirotti

Chris Froome ziet eerder Richie Porte dan Bradley Wiggins als tweede klassementsrenner bij Team Sky voor de komende Tour de France. Mocht er iets gebeuren met Froome, dan ziet de titelverdediger Richie Porte als zijn logische vervanger, zo vertelt hij aan de BBC.

Indien Wiggins de Tour zal tijden, zal dat volgens Froome niet met klassementsambities zijn. “Die beslissing is aan het team. Maar Bradley spreekt over een ondersteunende rol, niet als Plan B. Richie Porte heeft zich laten zien en verkeert in een goede conditie. Hij heeft het in zich om op het podium te rijden. Het is momenteel een populair gespreksonderwerp welke negen renners er namens Sky naar de Tour gaan. Maar het komt er op neer wat het beste voor het team zal zijn. Wie er het beste een bepaalde rol kan vervullen.”

Froome benadrukt dat hij geen problemen meer heeft met Wiggins, hoewel hij in zijn recent verschenen biografie de problemen tussen de twee weer oprakelt.
“Het is allemaal in 2012 gebeurd. Deze problemen hebben we al achter ons gelaten en behoren tot het verleden,” benadrukt hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.