‘Chris Froome in augustus naar Israel Start-Up Nation’
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 19 juni 2020 om 16:15

‘Chris Froome in augustus naar Israel Start-Up Nation’

Update Chris Froome zou dicht bij een tussentijdse transfer zijn naar Israel Start-Up Nation. Dat schrijft Tuttobiciweb. De Britse kopman van (nu nog) Team Ineos kan bij de WorldTour-ploeg uit Israël een contract voor drie seizoenen ondertekenen.

Volgens de Italiaanse website lijkt een scheiding in het jarenlange huwelijk tussen Team Ineos en Chris Froome steeds dichterbij. Israel Start-Up Nation zou op pole position staan om de 35-jarige Brit over te nemen. Bij die ploeg is hij verzekerd van het kopmanschap in de aankomende Tour de France.

Froome twijfelt of hij bij Team Ineos de kans krijgt om vol voor zijn vijfde eindzege in de Tour te gaan, aangezien met Egan Bernal en Geraint Thomas de twee meest recente Tourwinnaars zijn mede-kopmannen zijn. Eerder lekte al uit dat Froome uit was op een vertrek vanwege die reden, mogelijk zelfs tussentijds. Dat werd toen nog tegengesproken.

Nu zou ook Team Ineos twijfelen over een langer verblijf van de Keniaanse Brit, mede omdat Froome met zijn miljoenensalaris flink op de begroting drukt in deze crisistijd. Israel Start-Up Nation werd eerder ook al in verband gebracht met Froome. Voor een tussentijdse transfer in augustus moeten alle partijen akkoord geven. (Donderdag 18 juni, 09.07 uur)


Update: Mogelijk deze week al duidelijkheid

Mogelijk komt er deze week al duidelijkheid over de toekomst van Chris Froome bij Team Ineos. Een bron dicht bij de Brit vertelt aan Cyclingnews dat hij nog geen beslissing heeft genomen. Froome beschikt over een aflopend contract en Israel Start-Up Nation zou inderdaad de grootste gegadigde zijn om hem binnen te halen. Eerder sprak hij al met Bahrain McLaren en ook CCC zou interesse willen om zo sponsoren over te halen.

Team Ineos is ook nog altijd in onderhandeling met Froome over een nieuw contract, maar de miljoenenploeg van manager Dave Brailsford zou tot op heden nog geen nieuwe voorwaarden hebben neergelegd bij het kamp van Froome. (Donderdag 18 juni, 11.45 uur)


Update: ‘Israel Start-Up Nation biedt Froome 15 miljoen euro voor drie jaar’

Israel Start-Up Nation is bereid om ver te gaan voor Chris Froome. Volgens informatie van The Times heeft de WorldTour-ploeg een driejarig contract klaarliggen waarmee Froome vijf miljoen euro per seizoen opstrijkt. Daarnaast zou Israel Start-Up Nation, dat gefinancierd wordt door een multimiljonair en investeerder Sylvan Adams, het huidige contract van de Brit bij Team Ineos af willen kopen om hem in augustus al over te nemen.

Froome zou het aanbod in overweging nemen, mede omdat Team Ineos hem nog geen contractverlenging heeft aangeboden. (Vrijdag 19 juni, 16.15 uur)


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.