Cookson: “Geen WT-licentie Alonso, licentiecommissie buigt zich over Astana”
zondag 5 oktober 2014 om 12:08

Cookson: “Geen WT-licentie Alonso, licentiecommissie buigt zich over Astana”

Brian Cookson

foto: Sirotti

De nieuwe ploeg van Fernando Alonso zal volgend seizoen niet met een WorldTour-licentie rijden. Dat vertelt Brian Cookson aan Cyclingnews. De voorzitter van de internationale wielerunie stelt daarnaast dat de UCI zich zal buigen over de situatie rond Astana.

Alonso
Er is nog veel onduidelijkheid rond de formatie van het nieuwe wielerteam van Fernando Alonso. Volgens Cookson zal de ploeg in 2015 niet uitkomen in de WorldTour, omdat de UCI geen aanvraag heeft ontvangen. “We hebben niets van ze gehoord over de WorldTour,” aldus Cookson. “We wachten nog op verdere informatie. Ik denk dat het mogelijk is voor ze om volgend jaar als ProContinentale ploeg te starten, maar we wachten nog op informatie,” geeft hij aan. “Wij hebben hem alle informatie gegeven die hij nodig heeft. We kijken er naar uit om te horen wat zijn plannen zijn. Hij heeft vaak gezegd het prima te vinden om op ProContinentaal niveau te starten en vanaf daar verder te bouwen. Dat klinkt ons logisch in de oren.”

Astana
Astana zorgde met twee positieve dopingtesten ervoor dat de wielersport weer in een kwaad daglicht is komen te staan. De ploeg is nog in afwachting van de B-test van Maxim Iglinskiy, maar La Gazetta dello Sport weet te melden dat de renner maandag met een bekentenis gaat komen.

Volgens Cookson is de UCI zich nog aan het beraden of het de ploeg zal straffen. “Het is iets waarover we nog in discussie zijn. We zullen zien wat er gaat gebeuren,” zegt hij cryptisch. Mogelijk onderneemt de licentiecommissie actie. “Twee dopingcontroles in een jaar is een serieuze zaak. Dat is iets waar de licentiecommissie rekening mee zal houden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.