Craft Ster van Zwolle gaat door ondanks gure weersomstandigheden
zaterdag 3 maart 2018 om 09:31

Craft Ster van Zwolle gaat door ondanks gure weersomstandigheden

Er was de afgelopen dagen enige onzekerheid over, maar de Craft Ster van Zwolle gaat ‘gewoon’ door. De organisatie van de wedstrijd heeft dit laten weten via Twitter.

De potentiële spelbrekers ijzel en sneeuw zijn de afgelopen nacht niet gevallen, waarop de organisatie heeft besloten om de koers – die dienst doet als opening van zowel het Nederlandse wegseizoen als van de Topcompetitie – door te laten gaan.

De renners zullen zich vandaag wel goed moeten wapenen tegen de gure weersomstandigheden, want de gemiddelde temperatuur zal in de provincie Overijssel nauwelijks boven het vriespunt uitkomen. Daarnaast is er een grote kans op neerslag.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
3 maart 2018 10:18
Edit redactie: Klopt helemaal!
3 maart 2018 11:17
Nu al respect voor de mannen!
3 maart 2018 12:01
dat wordt een uitputtingsslag waar alleen de echte mannen over gaan blijven... sterkte heren!
3 maart 2018 12:41
Waarom zou het niet doorgaan?. Lucien buysse won in 1926 de koninginnerit van de tour van 326 km met hele dag regen hagel en sneeuw. Die dag moesten ze 7 cols over waaronder de aubisque en peyresourde. En dat op fietsen zonder versnellingen op erbarmelijke wegen met grind en zand en kasseien. Na bijna 19 uur fietsen kwam buysse over de finish met meer dan halfuur voorsprong. Diezelfde nacht moest de organisatie alle renners die nog niet binnen waren op zoeken, de meeste renners zaten verkleumd in grotten en verlaten schapenschuurtjes. De renners moesten over hun handen plassen om zich enigzins warm te houden. En de volgende dag ging de tour doodleuk verder over een rit van zon 300 km die buysse weer wist te winnen. In totaal moesten ze in 17 etappes 5700 afleggen gem ruim 330 km per etappe. Dat waren pas brute giganten. Dan voelt zon ster van zwolle nog wel mee denk ik.
3 maart 2018 13:34
Ja, in de eerste helft van de twintigste eeuw was alles beter.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.