Crosser Pim Ronhaar is de snelste in proloog Flèche du Sud
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 17 mei 2023 om 19:52

Crosser Pim Ronhaar is de snelste in proloog Flèche du Sud

Pim Ronhaar mag zich de eerste leider noemen van de Flèche du Sud. De 21-jarige veldrijder van Baloise Trek Lions, het team van Sven Nys, was woensdag de snelste in de 3,2 kilometer lange proloog in Esch-sur-Alzette.

De proloog van de Luxemburgse rittenkoers (UCI 2.2) werd gekenmerkt door de Côte du Dieswee van 400 meter aan 14,5%. Na de top van die heuvel volgde nog een technisch tweede gedeelte terug naar het centrum van Esch-sur-Alzette.

Ronhaar toonde afgelopen weekend al een goede vorm door tweede te worden in de Vlaamse kermiskoers GP Vermarc Sport, achter Soudal Quick-Step-prof Stan Van Tricht.

In de proloog van de Flèche du Sud bleef Ronhaar – met Lucas Grolier en Antoine Huby – twee Fransen voor. Ronhaar was overigens niet de enige Nederlander in de top-10. Zijn ploeggenoot Lars van der Haar eindigde namelijk als vierde, op vier seconden. Een andere crosser annex wegrenner van Baloise-Trek Lions, Joris Nieuwenhuis, werd dan weer zesde. Timo de Jong was op een zevende plaats de eerste renner van VolkerWessels Cycling Team.

Vandaag trekken de renners, over een afstand van 156,8 kilometer, van en naar Rumelange. Onderweg volgen er enkele korte klimmetjes. De Côte du Langengrund (1,5 km aan 4,8%) is op de lokale ronde de belangrijkste scherprechter. Na de top van de laatste klim is het nog goed zes kilometer naar de finish.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.