Damiano Caruso: “Ik wil in de Italiaanse driekleur naar de Tour”

maandag 19 juni 2017 om 18:08
Damiano Caruso: “Ik wil in de Italiaanse driekleur naar de Tour”

Met een tweede plaats in het eindklassement van de Ronde van Zwitserland, heeft Damiano Caruso afgelopen week zijn beste eindklassering in een WorldTour-koers ooit behaald. De 29-jarige Italiaan van BMC hoopt dat het resultaat een kantelpunt in zijn carrière zal betekenen.

“Ik heb mij tot dusver nog geen winnaar getoond, maar heb wel vaak goed gereden. Nu ben ik veranderd en heb ik een droom: de Tour de France rijden in het shirt van de Italiaanse kampioen”, vertelt hij aan La Gazzetta dello Sport.

Caruso gaat de Tour als voornaamste luitenant van kopman Richie Porte rijden, al hoopt hij zelf ook een kans te krijgen. “Ik ga van start met als gedachte om volledig in zijn dienst te rijden. Maar wanneer de kans zich voordoet, ga ik proberen deze te grijpen”, geeft hij aan.

Later in het jaar zal hij zelf het kopmanschap in een grote ronde dragen. “In de Vuelta ga ik voor de winst. Maar het is te vroeg om het daar over te hebben. Allereerst hebben we de Tour, dat is al behoorlijk wat,” aldus Caruso.

Dit artikel delen:

21 Reacties

Mathieu Moller 19 juni 2017 om 18:14

De winst in de Vuelta lijkt me wat hoog gegrepen, tenzij hij etappewinst bedoelt.

heuvelcolombia 19 juni 2017 om 18:31

Het wordt lastig om te winnen. Hij is voor een klimmer redelijk snel. Er zit wel een stijl klimmetje in het parcours, maar ik denk dat snellere renners als Felline/Visconti/Ulissi/Colbrelli/Finetto nog wel mee zitten.

josi 19 juni 2017 om 18:36

Als hij bij de Vuelta echt op de eindwinst doelt, lijkt me dat wel erg hoog gegrepen. Top-10 is natuurlijk wel mogelijk, dat heeft hij al bewezen.

LaurentJalabert 19 juni 2017 om 18:40

Komt voor mij toch relatief als een verrassing dat hij redelijk goed heeft gereden afgelopen week. Maar het deelnemersveld liet ook wel een verrassing toe ik Zwitserland.
Naar mijn idee niet iemand die opeens hele goede klassementen gaat rijden in grote rondes. Max voor plek
7-15. Of let ik niet op?

IlPirata 19 juni 2017 om 18:44

Heeft zich goed ontwikkeld afgelopen jaren, maar een podiumplek in een grote ronde is te hoog gegrepen ben ik bang voor.

TrEb 19 juni 2017 om 18:49

Voor welke etappe zal hij eventueel voor eigen kans willen/kunnen rijden?

Noud89 19 juni 2017 om 18:52

Haha ze willen bij BMC allemaal als kopman naar de Vuelta. Caruso, Roche, Sanchez wellicht ook nog Tejay en Hermans. Zal leuk worden.

Grote kans dat er nog wel een snelle man als colbrelli, felline, trentin, cimolai, ulissi of visconti bij zit inderdaad. Net niet zwaar genoeg, al is er natuurlijk geen grote Italiaanse ploeg die zal controleren.

Kingstown 19 juni 2017 om 18:58

“Ik ga van start met als gedachte om volledig in zijn dienst te rijden. Maar …”

Iemand die echt volledig in dienst rijdt die heeft het niet over een “maar”. Porte zal ergens onderweg wel weer op een sneue manier zijn klassement om zeep helpen. As usual. En dan kan BMC fijn voor etappezeges gaan. Zoals tig andere ploegen.

Zonder Caruso in de Italiaanse kampioentrui. Dat is dan weer logisch.

Jan Blokland 19 juni 2017 om 19:15

Laat Caruso eerst maar eens meer aansprekende resultaten neerzetten. Het is een goede renner, maar net zoals er meer renners zijn die weleens een mooi resultaat neerzetten, denken ze gelijk allemaal dat ze wel eventjes podium kunnen rijden in een grote ronde.
Een grote ronde is toch echt nog wel wat anders. Daar komt ook nog bij dat de concurrentie vele malen groter is dan wat er nu in Zwitserland rond reed.

Titaantje 19 juni 2017 om 19:31

Die “maar”, zo raar. Hij gaat naar de Tour om Porte te ondersteunen. Daar moet geen maar bij zijn, eerder “en ik hoop dat ik hem naar de zege kan helpen”. Eigen ambities opzij zetten voor deze ronde, ook in woord en gedachte vooraf.
In de Vuelta gaat hij niet eens top5 rijden als we mogen aannemen dat Froome, Valverde etc gaan starten. Deze RvZ is verre van een graadmeter.

Polleke 19 juni 2017 om 19:33

Dus hij is 30, heeft 1 koers gewonnen en gaat dit jaar nog Italiaans kampioen worden en de Vuelta winnen…

hardfietser 19 juni 2017 om 19:43

Beste heer Caruso, dat u zomaar podium rijdt in een WT -wedstrijd is natuurlijk fantastisch. Maar hebt u het deelnemersveld wel goed bekeken? Als dat een beetje meer richting de Dauphine was geweest dan had u geen schijn van kans gehad. Dus om nou hoog van de toren te blazen met ritwinst in de Tour en de Vuelta vind ik ietwat overtrokken. Zal wel typisch Italiaans zijn…

pirazzi 19 juni 2017 om 19:45

Caruso is veel te bescheiden. Hij moet het mede-kopmanschap opeisen voor de Tour, zoals bij Astana Fuglsang en Aru. Porte werd tweede in de Dauphiné, Caruso tweede in Zwitserland.

robotour 19 juni 2017 om 20:26

Dat wordt weer een fiasco met Porte en BMC in de tour. Porte zal veel alleen moeten doen als hij daar al aan toekomt.

Jungle Man 19 juni 2017 om 20:42

Als Caruso Zich in de tour helemaal leeg miet rijden voor porte dan wordt zijn Vuelta een deceptie. En in de bmc ploeg is hij toch een van de belangrijke schakels voor porte

nederbelg 19 juni 2017 om 21:32

@polleke
29 en maar één koers minder gewonnen dan de wel degelijk dertigjarige grote Kruijswijk. ’t Is maar hoe je het bekijkt.
Toch niet te verwonderen dat de BMC renners zichzelf maximaal in de etalage willen zetten?

Tompot 19 juni 2017 om 21:54

Wel mooi dat iedereen een uit het Italiaans vertaald interview voorziet van absolute waarheden en daarmee een aantal suggereren dat de hele tour van BMC al om zeep is.

Caruso deed het in diezelfde matige Ronde van Zwitserland overigens wel beter dan de bijna winnaar van de Gir0 2016 ( welke een uitermate matig deelnemersveld had, alleen hoorde je er toen niemand over) Caruso rijdt gewoon als superknecht voor Porte en als hij een x zijn kans mag gaan doet hij dat , that’s all

Baukema Tomoulin 19 juni 2017 om 22:02

@Kingstown: ik heb altijd van mijn vader geleerd dat niks in een zin/uitspraak/statement belangrijk is tot het woord ‘maar’. ;)

Bergje over 19 juni 2017 om 23:48

Alles voor de ‘maar’ telt niet nee, mij ook geleerd ;)

mollemarijden 20 juni 2017 om 00:45

Winnen denk ik niet zijn ongeveer 20 klassementsrenners beter op dit moment.
Top-10 zou een goed begin zijn.

Hiddenz1 20 juni 2017 om 09:51

Alitalia vliegt op Düsseldorf dus dat moet geen probleem zijn.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.