vrijdag 29 december 2017 om 11:48

Danny van Poppel: “Mag weer meedoen met de grote jongens”

Danny van Poppel gaat zich weer volledig richten op de sprint. De 24-jarige Nederlander, die de overstap naar LottoNL-Jumbo maakt, schuift zijn ambities voor de kasseiklassiekers aan de kant. Dat zegt Van Poppel in gesprek met WielerFlits.

Na vier seizoenen in buitenlandse dienst staat Van Poppel vanaf volgend seizoen weer onder contract bij een Nederlandse ploeg. Bij LottoNL-Jumbo staat voor hem alles in het teken van de sprint. Na twee jaar zonder grote ronde in dienst van Sky staat volgend seizoen de Giro d’Italia en mogelijk ook de Vuelta a Espana op het programma. “Ik kijk ernaar uit weer een grote ronde te rijden. Het is een beetje alsof je weer mee mag doen met de grote jongens. Daar kijk ik heel erg naar uit. Zeker om weer wat te laten zien.”

Van Poppel reed voor het laatst een grote ronde in 2015. In de Vuelta wist hij dat jaar namens Trek de twaalfde etappe te winnen. “De klassiekers heb ik een beetje aan de kant geschoven. Je moet keuzes maken en ik ga voor de Giro. Ik ga wel een aantal klassiekers rijden, daarna ga ik drie weken op hoogtestage en gaat de focus volledig op de Giro.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
28 Reacties
Sorteer op:
29 december 2017 15:52
@schipperaar
Matthews staat toch nog een trapje hoger, misschien zelfs 12 trapjes, en heeft die überhaupt ooit al iets getoond in kasseiklassiekers?
29 december 2017 16:08
Opvallend dat Wagner de laatste man wordt voor van Poppel. Dat deed hij afgelopen jaar voor Groenewegen. Of zou Wagner de Giro voor van Poppel rijden en de Tour voor Groenewegen?
29 december 2017 17:31
@flitst
PR heeft wel wat weg van een veldcross, kwestie van souplesse, zie niet in waarom Matthews daar en ook Danny geen rol kan spelen, het nieuwe wielrennen wordt steeds allrounder en TLJ lijkt de boot weer te missen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.