David van der Poel zet Zilvermeercross op zijn naam
Foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl
zondag 3 december 2017 om 16:01

David van der Poel zet Zilvermeercross op zijn naam

David van der Poel heeft vanmiddag de Zilvermeercross gewonnen. De oudere broer van Mathieu reed beter door het Molse zand dan Corné van Kessel en Beobank-Corendon-ploegmaat Tom Meeusen.

Gesloten eerste wedstrijdhelft
Waar het deelnemersveld gisteren in Hasselt al weinig voorstelde, moesten de organisatoren het in Mol vandaag met nog minder grote namen doen. Naast Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Lars van der Haar, was ditmaal ook Toon Aerts niet van de partij aan het Zilvermeer. De voormalig Europees kampioen was al terug naar Spanje afgereisd, om daar zijn trainingsstage voort te zetten.

Corné van Kessel, de winnaar van gisteren, trok zich daar maar weinig van aan. De Nederlander was, in tegenstelling tot gisteren in Hasselt, nu als eerste weg, maar Van Kessel ontwikkelde geen al te hoog tempo. Aan het einde van de eerste ronde waren er nog een tiental renners bij elkaar, waarna Wietse Bosmans besloot een aanval te wagen.

Van der Poel meester in het zand
Bosmans kreeg geen ruimte en ook enkele pogingen van Van Kessel mochten niet baten. De koers bleef een lange tijd erg gesloten, maar de moeilijke passages door het Molse zand maakten wel slachtoffers. Halfweg hadden we enkel nog Corné van Kessel, Jim Aernouts, David van der Poel, Tom Meeusen en Tim Merlier bij elkaar. Merlier zat gevangen tussen de duo’s van Beobank-Corendon en Telenet-Fidea en nam dus maar zelf het initiatief.

Na een foutje van Meeusen in het zand wist David van der Poel een kwartier voor het einde een mooie voorsprong bij elkaar te rijden. Op een lastige zandduin reed hij ronde na ronde als enige volledig naar boven en daarbij nam hij telkens een paar seconden extra. Van Kessel was nooit veraf, maar mede dankzij waakhond Meeusen hield Van der Poel knap stand.

Zilvermeercross Mol 2017
1. flag-nl David van der Poel (Beobank-Corendon)
2. flag-nl Corné van Kessel (Telenet-Fidea Lions)
3. flag-be Tom Meeusen (Beobank-Corendon)
4. flag-be Tim Merlier (Crelan-Charles)
5. flag-be Klaas Vantornout (Marlux-Napoleon Games)
6. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Fidea Lions)
7. flag-be Rob Peeters (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
8. flag-be Wietse Bosmans (ERA-Circus)
9. flag-cz Adam Toupalik (Beobank-Corendon)
10. flag-be Joeri Adams (Elite-2)

RIDE Magazine
39 Reacties
Sorteer op:
3 december 2017 17:24
Wederom een aantrekkelijke cross. Mathieu, ga maar snel naar de weg ;)

David bevestigt hier na Koksijde dat hij één van de grootste zandspecialisten is. Tel je alles samen, pakt hij op een hele cross denk ik 30 seconden in het zand.

Snap alleen niet waarom hij zo zuur keek. Leek alsof het de normaalste zaak ter wereld was dat hij vandaag won.
3 december 2017 17:33
@max1
Niks tegen veldrijden, maar de woorden ‘de omloop’ doen mijn hart direct sneller kloppen.
3 december 2017 18:20
Ha ha wat zullen die Belgen ziek zijn !
Is Mathieu niet aanwezig wint zijn broer!!!
3 december 2017 18:34
@proodbol, neen hoor, geen enkel probleem mee!
3 december 2017 18:35
Hoewel de toppers er niet zijn; is het voor zowel van Kessel gisteren en voor Van der Poel vandaag wel een belangrijke stap om te winnen in België, en niet alleen in Zwitserland, Frankrijk of in kleine Nederlandse crossen.
3 december 2017 18:42
Gisteren van Kessel vandaag David vd Poel, kunnen Vlamingen dan helemaal geen cross meer winnen?
Knappe en mooie overwinning, mooi rondje daar ook.
3 december 2017 18:42
@Proodbol
Sport verenigt en aan stemmingmakerij hebben we een broertje dood hier, ook David die zich net zoveel Belg als Nederlander voelt.
@delgado
Kwam door die venijnige ijsregen, wars van kapsones, ook zijn broer.
3 december 2017 19:48
Belgen op stage voor een vijfde of zesde plek
3 december 2017 20:37
NOS heeft er wel een handje van om hele dure tv te maken dat te weinig toevoegt. En ondertussen allerlei andere sporten niet of zeer weinig uitzenden. Met WK-voetbal en de TdF altijd op locatie zitten en gasten invliegen, goede business. En dan is er toch een trots en air van dat werken bij de NOS het summum van verslaggeving is.
3 december 2017 22:25
Volgen er meer mensen schaatsen of hebben meer mensen de tv op zondag standaard de hele dag op studio sport staan terwijl ze slapen/tuinieren/strijken/koken/computeren?
4 december 2017 07:30
Wat mensen snel vergeten is dat niet alles van het schaatsen live te volgen is via de TV. De vorige WB-wedstrijd in het schaatsen was voor 70% alleen live te zien via de stream. Dit weekend was er meer live te zien (ook omdat het prime time was). Alleen de 1000 meter bij de vrouwen en twee ploegenachtervolgingswedstrijden waren alleen live op de stream. De 1000 meter werd uitgesteld uitgezonden maar de ploegenachtervolging niet omdat praten over voetbal belangrijker is. Zo is er altijd wat belangrijker...

De aangewezen zender kwa rechten komt Ziggo Sport overigens handiger uit voor de Telenet-wedstrijden aangezien het beide Liberty-bedrijven zijn... Dat betekend uiteraard niet dat de NOS geen samenvatting zou kunnen uitzenden natuurlijk. Maar ja, dan klagen hier de mensen ook weer... :)
4 december 2017 08:16
Vroeger had je naast wielerflits ook nog schaatsflits. Dat is ter ziele gegaan omdat er geen hond in geinteresseerd was.

On topic: heb weer genoten van deze cross, net als die van gisteren. Meer dan normaal.
4 december 2017 12:03
Ik zie ook liever cross dan schaatsen.
Wel vind ik dat ze bij de cross wat meer aandacht moeten schenken aan informatievoorziening.
Bij de zilvermeercross van gisteren wist ik 5 minuten voor de start nog steeds niet wie de deelnemers waren.
Verder zit ik af en toe uren te wachten op een volledige uitslag.
Er zijn dus nog veel verbeterpunten.
4 december 2017 12:35
Lood om oud ijzer.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.