De Kort: “Drie grote rondes in één jaar zou mooi zijn”
dinsdag 9 juli 2013 om 11:28

De Kort: “Drie grote rondes in één jaar zou mooi zijn”

Koen de Kort is in de Tour de France, na de Giro, bezig aan zijn tweede grote ronde van het jaar. De renner van Argos-Shimano hoopt dat hij door de ploegleiding ook geselecteerd wordt voor de Ronde van Spanje. “Ik moet de ploegleiding er nog wel van zien te overtuigen”, zo zegt De Kort aan het blad Fiets.

De Nederlander is allerminst zeker van selectie en moet met zijn ploeg nog kijken of het echt verstandig is om na de Tour de France ook nog de Vuelta te rijden. “Je komt dan wel aan een heleboel koersdagen in één seizoen. Maar ik denk dat ik het kan. Ik ben geen renner met een punch die veel wint, ik ben wel een renner met een enorm uithoudingsvermogen.”

Zowel de Giro, de Tour als de Vuelta uitrijden zou voor een Nederlandse renner een unicum zijn. Nog nooit reed een Nederlander in een jaar alle drie de monumenten uit. “Zijn er in het verre verleden geen landgenoten geweest die dit hebben gedaan? Nou dat zou het allemaal extra bijzonder maken”, aldus De Kort. Slechts 32 renners reden tot op heden de drie grote rondes uit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.