De Witte (Roompot-Charles) breekt enkel en neus

maandag 29 juli 2019 om 16:31
De Witte (Roompot-Charles) breekt enkel en neus

foto: Cor Vos

Roompot-Charles-coureur Matthias De Witte kan voorlopig niet fietsen. De Belg heeft in de Italiaanse Adriatica Ionica Race zijn linkerenkel en zijn neus gebroken. Dat gebeurde nadat hij in een afdaling tegen een vangrail botste.

De valpartij van De Witte gebeurde zaterdag in de Italiaanse rittenkoers. Na de crash werd hij opgenomen in het ziekenhuis van Gorizia, waar hij ook direct geopereerd werd. De 26-jarige De Witte zal nog een week in het hospitaal daar moeten blijven, omdat er nog infectiegevaar is.

Tweede operatie
Roompot-Charles laat weten dat een tweede operatie mogelijk nog nodig is als De Witte weer terugkeert in België. Het is nog maar de vraag of hij dit seizoen nog in actie kan komen. Gezien het mogelijke einde van de ploeg, kan De Witte zijn laatste wedstrijd al gereden hebben voor Roompot-Charles.

Ook zijn Nederlandse ploeggenoot Justin Timmermans zit in de lappenmand. Hij viel twee keer in de Tour de Wallonie en liep daarbij een scheurtje in zijn tussenribspier op. Verder heeft Timmermans kneuzingen overgehouden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair